HOORN - Ook deze vakantie vermaak je je prima in het Museum van de 20e Eeuw. Je kunt er lekker creatief aan de slag en je werkstuk na afloop mee naar huis nemen. Wil je een sleutelhanger of koelkastmagneet maken en versieren? Of bouw je liever een spaarpot? Of ga je voor het beschilderen van linialen of tollen? Keuze genoeg en onze medewerkers kunnen je helpen.


De knutselactiviteiten zijn er tijdens de Meivakantie, van 30 april t/m 6 mei tussen 12.00 en 16.00 uur. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, je betaalt alleen de entree voor het museum. Zie ook www.museumhoorn.nl voor alle informatie. Uiteraard ga je ook met de AudioTour door het museum en ontdek je van alles over de tijd van opa en oma. Of zelfs over de jeugdjaren van je ouders. Doe samen de interactieve Kwis op de AudioTour en merk wie de slimste is.

Kindertelevisie
Wil je alles weten over de geschiedenis van de Nederlandse KinderTV? Ontdek de superlange schoenen van Pipo de Clown. Of ga met je opa en oma een ‘kopjen koffie’ drinken met Saartje en Swiebertje! Of stap in de Bereboot en ontdek allemaal originele kleding en poppen van de populairste programma’s voor kinderen. Maar je zal ook TV-vrienden ontdekken die jij zelf kent. Sesamstraat, Taarten van Abel, Ernst en Bobbie en veel meer TV-helden.Speel- en bouwhoekHet Museum van de 20e Eeuw heeft nu ook een heuse

Speel- en bouwhoek.
Daar kan je aan de slag met LEGO, Playmobil, diverse nostalgische houten spelen, sjoelen, tafelvoetbal en meer. Ondertussen kunnen je (groot)ouders iets drinken of eten in de nieuwe horeca naast deze Speel- en bouwhoek. Of gaan jullie op het terras misschien wel een ijsje eten.