HOORN - Maak deze zomer je eigen vogelhuisje in het Museum van de 20e Eeuw en bekijk het speelgoed van vroeger, verbaas je over de oude huiskamers en keukens, snuffel in oude winkeltjes en ontdek welke apparaten je allemaal nodig had om hetzelfde te doen als nu met je telefoon. Het nostalgische museum in de oude gevangenis bij de haven van Hoorn is weer open en geschikt voor jong en ouder.


Je ouders ontdekken misschien wel hun favoriete kinderprogramma van vroeger op de Telekids-expositie (“De Pittige Telekids-Collectie”) waarvoor onder meer de zolders van Carlo & Irene zijn leeggehaald. Of ze verbazen zich over het dagelijks leven in voormalig Oost-Duitsland op de tentoonstelling “De Tastbare DDR”. Kinderen gaan ook op een tijdreis en ontdekken o.a. Barbie, treintjes, poppenhuizen en kinderfietsjes van vroeger.

Knutsel een vogelhuisje
Terwijl de (groot)ouders een kopje koffie nuttigen kunnen kinderen deze zomer gratis een vogelhuisje bouwen én versieren. Je mag die natuurlijk mee naar huis nemen en in de tuin of op het balkon ophangen.