ZWAAG - Kinderopvang Berend Botje is geëindigd in de top 3 van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2022 in de categorie Grootbedrijf. Op woensdag 25 mei werd de winnaar Milieu Service Nederland bekend gemaakt tijdens een feestelijke gala avond in de Philharmonie in Haarlem.

Over de verkiezing
De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland werd voor de vijftiende keer georganiseerd. De verkiezing kent vier categorieën (MKB-klein, MKB-midden, Grootbedrijf en De Belofte) waarin in totaal drieëndertig ondernemingen werden genomineerd. Uit elke categorie werd een top 3 samengesteld door de jury, die ter plekke bekend werd gemaakt. Het was even spannend, maar Berend Botje mocht zich tot de gelukkigen rekenen. Een pitch zou mede bepalen wie de winnaar werd. Namens Berend Botje gaf Gaby Alberts op het podium een boeiende pitch. Deze werd onder luid applaus ontvangen.

Daarna werd de winnaar bekend gemaakt. Van de top 3 binnen de categorie Grootbedrijf werd Milieu Service Nederland uit Diemen door de jury als winnaar gekozen. Berend Botje eindigde daarmee in de top 3. De jury prees Berend Botje om haar maatschappelijke inzet en het pedagogisch beleid dat door de hele onderneming heen zo zichtbaar is.
De top 3 plek is een mooie erkenning – juist nu de organisatie haar 30-jarig jubileum viert, ook voor het werk van oprichter Alien Alberts, die eind maart afscheid nam van Berend Botje. Algemeen directeur Gaby Alberts: “Wij zijn er ontzettend trots op dat we de top 3 bereikt hebben en feliciteren Milieu Service Nederland van harte. Deze mooie plek is te danken aan het werk van al onze medewerkers en gastouders, die zich zeker in de afgelopen coronatijd zo hebben ingezet voor alle ouders en kinderen!”

Ook maakten alle genomineerden kans op een publieksprijs. Van de 33 genomineerden won Autogroep Ursem Barten en eindigde Berend Botje met een mooie plek in de top 5.
Groot geworden door klein te blijven Goede kinderopvang toegankelijk maken voor iedereen: vanuit dit uitgangspunt is Kinderopvang Berend Botje in 1992 opgericht. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een toonaangevende kinderopvangorganisatie in Noord-Holland, met 65 kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en/of buitenschoolse opvanglocaties én een gastouderbureau. Berend Botje streeft nog steeds naar de beste opvang, waarbij persoonlijke aandacht, plezier en ontwikkeling centraal staan.