HOORN - Sem&Saar met verschillende kinderambassadeurs uit de campagne ‘17 doelen die je deelt’ en andere schoolgaande kinderen kennen de Global Goals én weten hoe belangrijk deze zijn voor hun toekomst. Met deze actie willen zij een steentje bijdragen aan de bekendheid van de Global Goals die in 2030 geïmplementeerd moeten zijn. Want... als je de Global Goals kent, kun je ook meehelpen om ze te realiseren.

Sem&Saar gaan met de andere kinderen in de leeftijd 10-12 jaar op 10.10 aan zoveel mogelijk mensen vragen wat hun favoriete Global Goal is, op een zo schoon mogelijke en veilige manier. De kinderen vinden het logisch dat zij daarbij gebruik maken van een vervoermiddel dat de uitstoot van broeikasgassen zo klein mogelijk houdt en waar veel mensen tegelijkertijd gebruik van maken, de trein.

In de trein vragen de kinderen, aan de hand van een kaart waarop de 17 Global Goals zijn vereenvoudigd naar zeven Kinder Global Goals in de Schijf van Zeven, aan de reizigers welke Global Goal het meeste aanspreekt en wat de droom is die daarbij hoort. Ze stappen op verschillende trajecten op de trein, waarbij Rheden het startpunt is en de eerste bestemming station Utrecht. Rheden is immers uitgeroepen tot de meest veelbelovende Global Goal gemeente van Nederland en Utrecht is (samen met Oss) de meest inspirerende Global Goal gemeente.

De kinderen halen tussen 9.00 en 14.00 uur de dromen op en worden aansluitend van de stations in Rheden en Hoorn opgehaald door de wethouders duurzaamheid, Dorus Klomberg en Samir Bashara. In Utrecht vangt Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS, de kinderen op en in Amsterdam vervult hoogleraar Jacqueline Cramer deze rol. Zij is o.a. als ambassadeur verbonden aan Circulaire Economie bij de Metropoolregio Amsterdam. Samen met de kinderen gaan zij de opgehaalde dromen sorteren. Tussen 15.30 en 16.00 uur gaan de kinderen met de kaarten de trein weer in om naar Utrecht af te reizen voor de bekendmaking van de uitslag.