HOORN - De deuren van het Westfries Museum zijn nog steeds gesloten, maar het publiek kan alvast een kijkje nemen in de toekomst. Voor de verbouwing en vernieuwing van de monumentale panden aan het Roode Steen ligt er namelijk een inventief, maar sober en doelmatig plan klaar. Op 1 juni beslist de Hoornse gemeenteraad hierover. Iedereen kan alvast online meekijken en vragen stellen aan directeur Ad Geerdink en aan TPAHG-architect Boudewijn van Langen op woensdagavond 19 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Mail naar info@wfm.nl onder de titel 'Presentatie Toekomst' en ontvang een link.


Er staat ook een schitterende tentoonstelling klaar in het museum zelf. 'Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang' toont muurkunst van toen en nu. Kunst- en cultuurliefhebbers moeten echter nog even geduld opbrengen, daarna kan men genieten van het ambacht behangschilderen en het verhaal van de Hoornse behangselfabriek van de Vaderlandsche Maatschappij.

Alvast een online expositie
Online kun je echter wel alvast een compleet digitale expositie van het Westfries Museum beleven. 'Pala - Nutmeg Tales of Banda' draait om nootmuskaat, de geschiedenis en cultuur van Banda en de gebeurtenissen in 1621 door JP Coen op de Indonesische eilandengroep. Een vernieuwende en meerstemmige expositie die nieuwe perspectieven toevoegt aan onze gedeelde geschiedenis. Verleg je grenzen op Pala.wfm.nl.

Presentatie verbouwingsplannen
Daarnaast kun je dus ook alvast meekijken naar de verbouw- en vernieuwingsplannen van het monumentale museum. Komt er een expositiezaal in de kelders als men toch moet graven voor de funderingen? Hoe kan de toegankelijkheid voor mindervaliden verbeterd worden en hoe los je de monumentale verzakkingen op? De verbouwing van het museum is geen luxe, maar noodzaak. Het plan waar de gemeenteraad zich over zal uitspreken op 1 juni biedt echter ook kansen voor Hoorn: monumentaal, economisch en voor het vertellen van het verhaal van de stad. Kijk en luister mee! Geef je hier op en ontvang de link: info@wfm.nl. Of lees meer over de plannen op de website van het museum: www.wfm.nl/toekomst.