HOORN - In de ledententoonstelling ‘Kijk!’ tonen 33 kunstenaars, leden van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken, hun unieke zienswijze aan de bezoekers van de Boterhal in Hoorn. 7 december 2019 t/m 5 januari 2020; Een feestelijke opening op zondag 8 december om 16.00 uur.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

In de kunst is de blik van de maker van essentieel belang voor een goed werk. Of dat nu abstract is of figuratief, fotografie of beeldhouwkunst, dat maakt geen verschil. Kijken kunstenaars anders dan anderen? Ze staan veel tijd te kijken naar hun werk, om dan weer iets te veranderen, opnieuw te beginnen, of te verklaren dat het nu af is. Soms schetsen ze eerst, of maken foto's om het onderwerp goed te bestuderen. De kunstenaar probeert met geoefend oog elk detail op te nemen en op zijn eigen wijze en in zijn eigen handschrift weer te geven.

Bezoekers van tentoonstellingen, galeries en musea kijken anders, focussen op andere zaken of hollen alweer door naar de volgende zaal. Men kent niet altijd de betekenis van gebruikte symbolen. Naar sommige kunstwerken moet je langer kijken om te zien wat de kunstenaar ermee bedoelt. Sommige werken gaan pas leven als je goede uitleg ontvangt over de context of techniek ervan. Verandert een kunstwerk door de beleving van de toeschouwer? Moet kunst gezien worden om kunst te zijn?

De deelnemende kunstenaars zijn Nelleke Allersma, Harry Beemsterboer, Els Benjamins, Tabita Blok, Karin van Bodegom, Katja Effting, Anneke Helder, Jan Hollenberg, Annelies Horden, Jos Kaarsemaker, Sebastiaan Koenen, Rob Komen, Alexandra Konstantinovna, Jawek Kwakman, Annie de Leeuw, Frea Lenger, Floor Max, Gerrit Meijer, Noortje Peerdeman, Tineke Pilkes, Bert Poot, Ankie Postma, Maddy de Rentenaar, Gerda Schimmel, Vicky Schot, Paul Stap, Philine van der Vegte, Randi Vettewinkel, Annemarie Visser, Rob de Vries, Ineke Werkman, Nuray Atas en John Ory.