HOORN - Kunst en cultuur is zoveel meer dan een dvd'tje opzetten: dat ervaren we als nooit tevoren na de coronacrisis. Of het nu gaat om de Hoornse Stadsfeesten of de Havenconcerten, om een schildercursus volgen of een bezoek brengen aan het Museum van de 20ste eeuw: cultuur brengt mensen samen en is daarmee dé verbindende factor in de stad. Daarom roept Cultuur Hoorn (het samenwerkingsverband van alle culturele organisaties in Hoorn) de toekomstige politici en de inwoners van Hoorn op om te kiezen voor cultuur.

Op woensdag 16 maart kiezen de Hoornse inwoners nieuwe vertegenwoordigers bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de culturele sector in Hoorn is dit een belangrijk moment. Oude bestuurders gaan, nieuwe bestuurders komen. De cultuursector benadrukt daarom opnieuw het belang van een goed en vernieuwend cultureel aanbod in Hoorn, zeker na de twee coronajaren die zijn tol hebben geëist op vele niveaus: bij de inwoners van Hoorn die kunst en cultuur gemist hebben, en bij de culturele organisaties zelf.

Meer dan een miljoen bezoekers per jaar
Alle culturele organisaties binnen Hoorn Cultuur maken daarom gezamenlijk een statement: Kies voor cultuur! Via posters, social media-berichten en een politiek manifest maken ze duidelijk dat kunst en cultuur voor Hoorn, haar inwoners en bezoekers van groot belang is: zowel sociaal, maatschappelijk als economisch. De waarde van cultuur zit hem namelijk niet alleen in de duizenden activiteiten in Hoorn en de meer dan een miljoen bezoekers/deelnemers per jaar: cultuur gaat ook over hoe we met elkaar omgaan en over de waarden en normen die daardoor ontstaan. Daarom stelt Cultuur Hoorn dat cultuur de basis is van hoe we samen leven, samen werken, samen leren en samen creëren. Het manifest van Cultuur Hoorn nodigt de Hoornse politiek uit om de waarde van kunst en cultuur voor Hoorn en zijn inwoners op de juiste waarde te schatten.

Meer weten: lees het politieke manifest: https://issuu.com/depraktijk/docs/manifest Geef je op voor de nieuwsbrief van Cultuur Hoorn: https://www.cultuurhoorn.nl/ml-31589-0/nieuwsbrief Like Cultuur Hoorn op Facebook en Instagram.

Cultuur Hoorn is hét samenwerkingsverband van alle culturele organisaties in de stad. Met 2500 medewerkers en vrijwilligers organiseert de Hoornse kunst- en cultuursector duizenden activiteiten per jaar. Dat doen we voor meer dan 1 miljoen bezoekers/deelnemers per jaar. Daarmee is de kunst- en cultuursector in Hoorn een sector van betekenis. Sociaal, economisch en maatschappelijk.