HOORN - Van saaie, donkere dagen is er in alle vestigingen van Bibliotheek Hoorn geen sprake. Tussen de feestdagen door wordt er volop muziek gemaakt, geknutseld, gewandeld, voorgelezen en verhalen verteld. Allemaal gezellige, gratis* activiteiten en je hoeft niet te reserveren. Iedereen is welkom!

Sfeervolle kerstmuziek


De kerstvakantie wordt op zaterdag 23 december ingeluid met sfeervolle muzikale klanken van de 9-koppige akoestische band ‘Step by Step’. Laat je meevoeren door heerlijke kerstevergreens en zing met ons mee. Op zaterdagochtend zijn zij aanwezig in de Bibliotheek Kersenboogerd en in de middag in de Centrale Bibliotheek.

Verhalenfestival

Krijg jij geen genoeg van heerlijke winterse verhalen? Kom dan donderdag 28 december met de hele familie naar de Centrale Bibliotheek voor het verhalenfestival. De rasechte vertellers van ‘Vertelkring De Eenhoorn’ nemen je mee in warme winterverhalen en laten je andere werelden beleven. De verhalen worden verteld op vier verschillende plekken in de Bibliotheek waarbij Inloophuis Inn de Koepel ook is opengesteld.

Lekker luisteren


Kom samen naar diverse voorleesmomenten in alle vestigingen van onze Bibliotheek. Op woensdag is er het reguliere voorleeskwartiertje voor de kleintjes. Samen luisteren, spelen en zelf prentenboeken uitzoeken. Op verschillende dagen en tijden leest Sander Tromp aan de grotere kinderen voor uit zijn boek ‘Leo de lijpe reiger’. Dit boek gaat over anders dan anders zijn en waarom dit best bijzonder is.

Hollandse sagen en plaatpannenkoeken

Op vrijdag 29 december komt de 17e eeuw tot leven tijdens de Winterwandeling, georganiseerd door het Westfries Museum. Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser neemt zijn intrek in de Centrale Bibliotheek en vertelt over schaatsende duivels, zeemeerminnen en waterwolven. In onze binnentuin ruikt het naar oudhollandse plaatpannenkoek. Voor reserveringen en informatie zie www.westfriesmuseum.nl/winterwandeling

Verhaal met creatieve workshop

Tenslotte komt Silvia Bakker naar de Bibliotheek en leest voor uit ‘Boze buurman krijgt een hondje’. Een bijzonder voorleesmoment omdat Silva na het voorlezen de kinderen leert hoe ze zelf een illustratie uit het boek kunnen tekenen, met behulp van verschillende technieken. Deze workshop biedt kinderen de kans om hun eigen creativiteit te verkennen en te uiten. Op vertoon van dit artikel in de krant kun je zelfs met € 5 korting een gesigneerd exemplaar van het boek verkrijgen.
Kijk voor alle activiteiten, dagen en tijden op onze website www.bibliotheekhoorn.nl/kerstvakantie2023

Ruimere openingstijden


En als klap op de vuurpijl gaan aan het einde van de kerstvakantie onze vestigingen in Risdam en Kersenboogerd meer open! Vanaf 8 januari staan de deuren van al onze vestigingen wagenwijd open op maandagmiddag, dinsdag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. De Centrale Bibliotheek hanteert daarbij ook nog eens een donderdagavondopenstelling tot 20.00 uur.

(*) De winterwandeling wordt door het Westfries Museum georganiseerd en moet wel vooraf gereserveerd en betaald worden.