HOORN - Kinderen tot 18 jaar uit gezinnen die minder te besteden hebben, kunnen dit jaar wederom gratis naar de kermis. De gemeente Hoorn geeft vijf gratis kermismuntjes aan elk van hen. Dit jaar biedt het college de gezinnen die een Tozo- of TONK-regeling hebben door de coronacrisis of gedupeerd zijn van de toeslagenaffaire ook de mogelijkheid om kermismuntjes aan te vragen via www.hoorn.nl/kermisactie Inwoners die via WerkSaam Westfriesland een uitkering ontvangen, krijgen de muntjes automatisch per post toegestuurd.

De kermis is er voor ieder kind
Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus 2021 is het kermis in Hoorn. Door de coronamaatregelen is de kermis wel aangepast, maar het belooft alsnog weer veel spektakel voor iedereen. Om daar zeker van te zijn, ontvangen inwoners met een laag inkomen én die hard geraakt zijn door de coronacrisis of toeslagenaffaire gratis kermismuntjes voor hun kinderen. Wethouder Kholoud Al Mobayed: ‘Alle kinderen in Hoorn moeten kunnen genieten van de kermis. Ook als er binnen het gezin minder geld is voor dit soort leuke extraatjes. Geen enkel kind moet het gevoel hebben dat de kermis onbereikbaar is. Iedereen hoort erbij, juist bij leuke dingen in onze stad.’

Inwoners met een coronaregeling of die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire kunnen de muntjes aanvragen via www.hoorn.nl/kermisactie
De kermismuntjes ontvangen is gemakkelijk en gaat in 3 stappen:
1. Ga naar: www.hoorn.nl/kermisactie
2. U vult op de website vóór 28 juli 2021 uw gegevens in.
3. De gemeente stuurt uiterlijk in de eerste week van augustus de kermismuntjes naar uw huisadres. Dan ontvangt u ook verdere informatie over de attracties die met deze actie meedoen. Inwoners die een uitkering via WerkSaam ontvangen, hoeven niets te doen. Zij krijgen de muntjes thuisgestuurd.

Vragen of hulp nodig?
Inwoners zonder computer of internet thuis, kunnen in het wijkcentrum of de bibliotheek een computer gebruiken, maar kunnen ook even bellen met Team Rondkomen van 1.Hoorn om muntjes aan te vragen. Het telefoonnummer is 0229 25 22 00. Kijk voor meer informatie over de kermis 2021 op de website www.kermis-hoorn.nl.