HOORN - De Franciscaanse Beweging organiseert op 23 november van 12:30 tot 16:30 uur in de kapel Dijk en Duin in Hoorn een inspiratiemiddag rondom de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Leven met respect voor en bewustzijn van de aarde en de medemens zullen tijdens deze middag centraal staan.


"Franciscus en Clara leefden meer dan acht eeuwen gelden. Maar ook toen had de wereld te maken met crisis en oorlog. De manier waarop zij met die situatie omgingen kan ons veel leren. Niet voor niets hebben zij zoveel mensen over de hele wereld geïnspireerd.’’ Aldus Mieke Dorssers van de Franciscaanse Beweging. ‘’Hun levens vormen het begin van een voortgaande beweging van mensen die hun idealen en levenswijze hebben overgenomen. De reacties van Franciscus en Clara op de ontwikkelingen en omwentelingen in de maatschappij van hun tijd, blijken dus ook nu weer actueel.’’

Tijdens de middag zullen twee inleidingen op het thema worden gehouden door Hubert Bisschops en zr. Marianne van Haastrecht. Ze zullen gaan over de vertaling van de eeuwenoude spiritualiteit van Franciscus en Clara naar vandaag de dag. Aansluitend volgen er twee rondes van drie workshops. Twee workshops worden verzorgd door de inleiders, de derde door Peter Vermaat, dichter-verteller en eindredacteur van het tijdschrift Franciscaans Leven. De workshops nemen allemaal de spiritualiteit van Franciscus en Clara als uitgangspunt voor een inspirerende leefwijze in het hier en nu. Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

De Franciscaanse Beweging (FB) brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.