HOORN - Van 28 maart tot 4 april is de eerste Kennisboostweek van Vrijwilligerspunt Westfriesland. Een week vol interessante online sessies voor vrijwilligers en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties. Deelname is gratis.

Wat leeft er bij vrijwilligersorganisaties? Waar hebben organisaties behoefte aan? Waar kunnen ze hulp bij gebruiken? Deze vragen stelde Vrijwilligerspunt vorig jaar in het klantenonderzoek onder bijna 250 verenigingen en stichtingen in West-Friesland. Het klantonderzoek is mogelijk gemaakt door de samenwerkingsovereenkomst tussen Vrijwilligerspunt en Rabobank. Met de uitkomst van het klantonderzoek kan Vrijwilligerspunt haar dienstverlening goed laten aansluiten op de wensen van haar klanten. De Kennisboostweek is hier een gevolg van.

De onderwerpen van de verschillende online sessies van de Kennisboostweek zijn dan ook gebaseerd op de uitkomsten van het klantenonderzoek. Hoe vinden jongeren onze organisatie? Hoe werven we nieuwe bestuursleden? Wat voegt maatschappelijk betrokken ondernemen toe aan mijn organisatie? Hoe zet ik mijn organisatie in de markt zodat men weet wie we zijn en wat we doen? In totaal worden negen verschillende sessies in de Kennisboostweek aangeboden.

Meedoen met de Kennisboostweek
De online sessies van één uur worden begeleid door professionals uit de regio. Behalve kennis opdoen, worden ervaringen uitgewisseld en kan er geleerd worden van elkaars tips en valkuilen. Wil jouw organisatie meedoen met (een van) de aangeboden online sessies? Aanmelden kan via www.vrijwilligerspunt.com/kennisboostweek en deelname is gratis!