HOORN - Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 organiseert de Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu voor de tweede keer een festival in de Oosterkerk in Hoorn voor klassieke kamerkoren die oude muziek op het repertoire hebben staan. Graag vragen we uw aandacht voor dit in Nederland unieke festival (we kennen tot dusver geen vergelijkbaar evenement) en in het bijzonder voor de drie gastoptredens.

Drie bijzondere gastoptredens: De Weg van Esther, Koninklijke Barok en La Notte
Op zaterdag 25 mei (19.30 uur) brengen Kamerkoor Sine Nomine (Alkmaar) en Accademia Amsterdam de concertvertelling De Weg van Esther over de joden in de Diaspora. Mannenkwartet La Notte verzorgt op zondag 26 mei om 14.00 uur een gastoptreden met waterrijk repertoire. Het slotconcert op zondag 26 mei (15.30 uur), getiteld Koninklijke Barok, wordt verzorgd door Collegium Musicum Traiectum.

Workshop voor zangers en masterclass voor dirigenten
Ook dit jaar verwelkomen wij weer Michiel Meijer (zanger, leiding zangersworkshop) en Jos van Veldhoven (dirigent, masterclass voor dirigenten). In de workshop voor zangers en de masterclass voor dirigenten op zaterdag 25 mei gaan we aan de slag met drie prachtige werken, waaronder het beroemde Hallelujah van Händel.

Kijk op op www.oudemuzieknu.nl voor alle informatie en kaartverkoop. Er zijn diverse combimogelijkheden. Koop uw toegangskaarten online via www.podiumplein.nl: snel, veilig en gemakkelijk met iDEAL.