HOORN - Zaterdag 18 februari a.s. heeft de Hoornse platenzaak Uptown Records JIFFY te gast in de winkel. JIFFY is het soloproject van Jesper Huisman, die deze middag wordt bijgestaan door gitaristen Brent Emmerink en Mike van Harskamp. Het optreden aan de Nieuwsteeg 36 begint om 15.00 uur en is het perfecte opwarmertje voor het bijzondere concert van JIFFY op vrijdag 24 februari in Manifesto Hoorn.

Vorig jaar schreef Jesper Huisman een EP die eigenlijk bedoeld was voor de band Two Shakes of a Lamb’s Tail, waar hij in speelde. Dat plan ging niet door, waarop Jesper besloot het heft in eigen hand te nemen en de muziek volgens zijn eigen inzicht alsnog op te nemen. Dit resulteerde in de debuut EP 'NEW' die hij online uitbracht onder de naam JIFFY. Het optreden vrijdag 24 februari a.s. in Manifesto wordt het eerste optreden in deze hoedanigheid en wat het extra bijzonder maakt, is dat die avond meteen live opnames worden gemaakt voor een live album dat later dit jaar uit wordt gebracht. Bij Uptown Records geeft JIFFY op 18 februari alvast een semi-akoestisch voorproefje.

3=2

Niet alleen het optreden is voor muziekliefhebbers een extra goede reden om op 18 februari even binnen te lopen bij de Hoornse platenzaak. Deze hele dag geldt namelijk de actie ‘drie halen, twee betalen’ voor tweedehands vinyl. Dus iedereen is welkom om naar hartenlust in de vele bakken te komen neuzen, op zoek naar die pareltjes die nog ontbreken in de platenkast. De actie geldt niet voor collectables en special editions.

Podium

Uptown Records organiseert met regelmaat (semi-)akoestische optredens in de winkel, omdat zij artiesten graag de gelegenheid willen geven om bijvoorbeeld een aankomend optreden of een album te komen promoten. Artiesten die hiervoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen via irmavanderlubbe@vitamedia.nl of bellen met 06-53895316.