HOORN - Op donderdag 13 oktober 2022 wordt er weer op de gong geslagen: dan vindt de Westfriese Beursvloer plaats. Ditmaal bij Van der Valk Hotel Hoorn voor de 13e editie. Er wordt gehandeld zonder geld, maar in expertise, materialen, klushanden en sociale activiteiten mét een passende tegenprestatie.

Tijdens de Westfriese Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties de ruimte hun hulpvraag te stellen en een tegenprestatie te bieden. Bedrijven krijgen de mogelijkheid op zoek te gaan naar de organisatie die het beste bij hun aanbod past. Zo ontstaan er op de beursvloer de mooiste matches. Inmiddels hebben zich al zo’n 40 ondernemers aangemeld.

Voorbeelden geslaagde matches
Vorig jaar maakte Stichting Nicoles Huiskamer een match met Heddes Bouw en Ontwikkeling. De open kast bij de Huiskamer was een verzamelplek van spullen. Het oogde rommelig en onrustig. De wens was een kast waar alles netjes achter deuren weggelegd kon worden. Leermeester Casper Manshanden van Heddes Bouw & Ontwikkeling bouwde samen met leerlingen een prachtige wand vullende kast.

Een andere mooie match werd gemaakt tussen Get Dressed for Less en Buro19. Get Dressed for Less is een tweedehands kledingwinkel voor jongvolwassenen die nette kleding zoeken die zij kunnen dragen bij een sollicitatiegesprek. De winkel is daarnaast ook werkervaringsplek, ontmoetingsplaats en locatie voor workshops. Voor een sprekend en eigentijds logo zochten zij een vormgever. Buro19 ging de uitdaging aan en ontwierp dit prachtige logo.

Ook meedoen?
Wil jij als organisatie je vragen neerleggen bij het Westfriese bedrijfsleven? Of wil je als bedrijf kennismaken met organisaties uit de regio en kijken wat je kunt doen voor hun vragen? Meld je dan aan voor de Westfriese Beursvloer via www.vrijwilligerspunt.com/beursvloer.