HOORN - Hoewel de fysieke deuren van inloophuis Pisa de komende weken grotendeels gesloten blijven, gaat de ondersteuning op andere manieren volop door. Ook in coronatijd zal Pisa haar functie voor iedereen die te maken heeft met kanker, zo goed mogelijk vervullen. Behoefte aan een gesprek? Bel dan met 0229-758531: op maandagen kan dat van 13.00 tot 15.00 uur, op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Waar mogelijk vinden de gespreksgroepen, en lotgenotencontact digitaal plaats.

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: “Zo willen we onze kwetsbare bezoekers, die soms niet gevaccineerd (kunnen) zijn, zo veel mogelijk beschermen en leveren wij tegelijkertijd een kleine bijdrage aan het indammen van de gevolgen van het corona-virus. Maar tegelijkertijd ontzeggen we zo ook onze bezoekers dat steuntje in de rug dat ze zo hard nodig hebben. Lastige afwegingen dus, maar we zijn gelukkig niet helemaal gesloten. Over drie weken beraden we ons opnieuw.”

Over Pisa
Jaarlijks maken honderden bezoekers uit Westfriesland gebruik van de mogelijkheid om binnen te lopen of deel te nemen aan activiteiten bij Inloophuis Pisa. Pisa biedt o.a. lotgenotencontact, ontspanningsmassage, yoga, creatieve activiteiten , gerichte cursussen en informatiebijeenkomsten. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte activiteiten: Kindertijd en Chill@Pisa. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is voor 75% afhankelijk van donaties en giften. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. www.inloophuispisa.com