HOORN - Aankomende 1 juli is het ‘Keti Koti’ (Ketenen Verbroken), de dag waarop de vrijheid gevierd wordt en de slavernij herdacht. In dit kader organiseert Local Guide Hoorn op donderdagavond 29 juni een extra Stadswandeling Slavernijverleden Hoorn.

Meer informatie

De Stadswandeling Slavernijverleden Hoorn begint bij de Oosterpoort en neemt je mee langs plekken die relevant zijn voor dit onderwerp. Gids Alette van Local Guide Hoorn vertelt je aan de hand van specifieke locaties en gebouwen op welke wijze Hoorn verbonden was met slavernij. Naast de slavenhandel door de West Indische Compagnie (WIC) en de inzet van tot slaaf gemaakten door de Oost Indische Compagnie (VOC) komt ook de Barbarijse slavenhandel aan bod.

Geen opsomming van droge feiten, maar onderhoudende en menselijke verhalen over inwoners van Hoorn uit de 17de en 18de eeuw. Verrassend en leerzaam voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Hoorn.

De wandeling start 29 juni om 19.30 uur bij de Oosterpoort. De kosten voor deelname bedragen EUR 15,- per persoon

De wandeling slavernijverleden Hoorn is ook geschikt voor mensen van buiten Hoorn. De wandeling voert langs de mooiste monumenten van de historische binnenstad. Tijdens de wandeling komt ook de algemene geschiedenis van Hoorn aan bod omdat deze de context vormt voor de verhalen over het slavernijverleden.

Meer informatie over de stadswandeling slavernijverleden Hoorn is te vinden op:
https://localguidehoorn.com/stadswandeling-slavernij-hoorn/