HOORN - Kom naar de open Imkerijdagen in Hoorn op 13/14 juli, locatie kinderboerderij de Woid, Koperslager 9a.

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op deze Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden. Om de bijen een handje te helpen, is bij het bijeneducatiecentrum een fleurige bijentuin ingericht en kunnen de bezoekers zien welke planten bijvriendelijk zijn.

Daarnaast vertellen imkers over hun boeiende hobby. Ze laten zien hoe honing in potjes komt, en kunt u een kijkje nemen in de bijenkast (achter glas). En misschien ontdekt jij wel de koningin en ziet men het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.Ook wordt er uitleg gegeven hoe men vroeger korven maakten.

Daarnaast hebben we voor de kinderen een leuke opdracht zodat ze hun kennis rondom de bijen kunnen vergroten.

Dus kom gezellig naar het bijeneducatiecentrum in Hoorn en zorg dat je "erbij" bent. We zijn beide dagen open van 10:00 – 16:00 uur.