HOORN - De afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. Gezellig samen een kopje koffie drinken. Even naar buiten een wandelingetje maken, of samen een boodschapje doen. Voor een vrijwilliger vaak een kleine moeite. Voor kwetsbare groepen zoals ouderen hét sociale lichtpuntje in de week. En nu zelfs dit lichtpuntje er door het Coronavirus niet meer inzit, dreigen deze mensen in een sociaal isolement te raken. Iets dat Vrijwilligerspunt echt niet aan kan zien. “Wij roepen dan ook iedereen in Westfriesland op te laten weten als je hulp nodig hebt, of juist hulp kunt bieden”, zegt Ineke van Etten van afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt. “Hulp is namelijk dichterbij dan je denkt.”


Een boodschapje doen. De hond uitlaten. Een praatje maken, telefonisch, of via Skype. Er zijn veel manieren waarop we mensen uit de kwetsbare groep kunnen helpen, zonder dat we daarmee de kans op verspreiding van het Coronavirus vergroten. Ineke: “Veel hulpvragen van Hulp Dichtbij, waarvoor wij nog geen vrijwilligers hebben gevonden, hebben betrekking op samen erop uitgaan. Dat kan helaas nu niet meer. Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als we een alternatief zouden kunnen bieden en deze mensen toch zouden kunnen blijven betrekken bij de maatschappij. Maar ook voor de nieuwe hulpvragen die juist nu door het Coronavirus en de verscherpte maatregelingen van het RIVM ontstaan. Wij hopen vanuit Hulp Dichtbij ook deze mensen te kunnen helpen in deze zware periode, waarin we juist op elkaar zijn aangewezen.”

Hulp vragen of bieden via coronahelpers.nl

Vrijwilligerspunt is partner van de website www.coronahelpers.nl, een van de initiatieven in Nederland die hulpvragers en hulpaanbieders samenbrengt. Op deze website kan hulp gevraagd en hulp geboden worden. Diegenen die het lastig vinden dit online te doen, kunnen ook Vrijwilligerspunt bellen op 0229-216499 en vragen naar de afdeling Hulp Dichtbij, of een e-mail sturen naar info@vrijwilligerspunt.com.