HOORN - Traditiegetrouw luidt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. de winter èn de feestelijke maand december in met de jaarlijkse Ledententoonstelling. Ieder lid kan zich aanmelden en een kunstwerk tentoonstellen in de monumentale thuisbasis van de vereniging, expositieruimte De Boterhal, Kerkplein 39 te Hoorn. Er ontstaat in deze periode elke keer weer een gezellige saamhorigheid onder de leden en dat samen met een bonte verzameling van uiteenlopende werken in zorgt dit altijd voor een hele speciale expositie.

Er is deze keer gekozen voor het thema ‘Horizon’. Graag kijken de leden met z’n allen vooruit na de lastige coronatijd. Ze hopen op die manier dat er weer wat lichtpuntjes in de kunst te zien zijn aan de horizon! Daarnaast is een horizon, kim of einder een veelvoorkomend onderwerp in de kunst. Ook kun je denken aan een denkbeeldige horizon, een horizontale lijn of lijnvoering in de werken van de leden.

De opening vindt plaats op zondag 4 december om 16.00 uur en wordt verzorgd door dichters Elbert Gonggrijp en Conny Lahnstein.

Deelnemende kunstenaars zijn:
Nelleke Allersma, Nuray Atas, Yvonne Alting, Raymond Bakker, Harry Beemsterboer, Els Benjamins, Herman van Bleisem, Gerda van Bockxmeer, Karin van Bodegom, Carolien Broersen, Sebastiaan Bruin, Katja Effting, Bert Griepink, Hinderik de Groot, Loes Groothuis, Jan Hollenberg, Horden&Schimmel, Jos Kaarsemaker, Amrita Karunaratne, Esther Koeman, Sebastiaan Koenen, Rob Komen, Jawek Kwakman, Nanska van der Laar, Annie de Leeuw, Frea Lenger, Thea van Lier, Floor Max, Linda Meulenhoff, Mai Movrin, John Ory, Erna Peereboom, Noortje Peerdeman, Bert Poot, Ankie Postma, Maddy Rentenaar, Gígja Reynisdóttir, Vicky Schot, Peter Smit, Paul Stap, STHOM., Maaike van Veen, Philine van der Vegte, Rob de Vries, Ineke Werkman, Pam Wessels.

Curator van deze tentoonstelling is Karin van Bodegom. Voor meer informatie kunt u haar bereiken via info@karinvanbodegom.nl of www.boterhal.com.

Rond dezelfde tijd wordt in het L_A_B, de vitrine bij de entree van De Boterhal, wederom een nieuw assortiment kleine kunstwerkjes aangeboden die gezien en gekocht kunnen worden. Erg leuk voor de feestdagen, als cadeautje voor een ander of verwennerij voor jezelf voor een toegankelijke prijs.

De Boterhal | Kerkplein 39 | Hoorn | dinsdag - zondag 14 - 17 uur - toegang gratis