UTRECHT - Op 25 maart 2022 strijden de Noord-Hollandse brugklas-schoolkampioenen in de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor alle brugklassers. Een initiatief van Stichting Lezen om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte de landelijke finale. Dit schooljaar doet een groot aantal middelbare scholen uit alle hoeken van Noord-Holland weer mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me!. De eersteklasser Tim Heijdemann van de Praktijkschool Westfriesland in Hoorn doet mee aan de finale met zijn favoriete boek 'Jacht' van Cis Meijer.

Noord-Hollandse finale

Afgelopen maanden hebben de rondes plaatsgevonden in verschillende Noord-Hollandse bibliotheken. Winnaars zijn, naast Tim uit Hoorn, Eshaan uit Hoofddorp, Leida uit Nieuw Vennep, Rayaan uit Amsterdam en Isabel uit Heemstede. De provinciale finale wordt aangestuurd door een enthousiaste Manu van Kersbergen met een pauzeact door Hip-Hop in je bieb. De driekoppige jury, met daarin Ellen Brudet, eigenaresse winkel Coloured Goodies Amsterdam, Mirjam van Campen, bibliotheek Haarlemmermeer, Ingrid Nagtegaal, oud-bibliothecaris en actief bij de VoorleesExpress, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

Landelijke finale

De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 4 juni 2022 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).