HOORN - De Hoornse Stadsfeesten is op zoek naar sponsoren. Met de steun van sponsors kan het evenement blijven bloeien en een breed scala aan muzikale acts en culturele activiteiten gratis blijven aanbieden aan de bewoners van Hoorn en daarbuiten.

Het gratis muziekfestival, dat al bijna 25 jaar een hoogtepunt is in de culturele kalender van Hoorn, heeft de jarenlange vrije toegang te danken aan de zeer gewaardeerde en gulle sponsoren. Op de Hoornse Stadsfeesten staan lokale en nationale talenten voor een divers publiek, maar ook opkomende artiesten wordt een podium geboden. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers van alle leeftijden aan.

Theo Viset, als vrijwilliger actief als voorzitter en programmeur bij de Hoornse Stadsfeesten, benadrukt het belang van sponsors voor het voortbestaan van het festival: "Sponsoren spelen een cruciale rol in het mogelijk maken van de Hoornse Stadsfeesten. Hun steun stelt ons in staat om een gevarieerd en kwalitatief programma aan te bieden, en zorgt ervoor dat het festival toegankelijk blijft voor iedereen. We zijn dankbaar voor de steun die we in het verleden hebben ontvangen en roepen nu opnieuw op tot de steun van bedrijven die waarde hechten aan cultuur en gemeenschap."

De Hoornse Stadsfeesten zijn op zoek naar sponsoren die willen bijdragen aan het succes van het festival door middel van financiële steun, maar ook donaties in de vorm van goederen. Er zijn een aantal sponsorpakketten ontwikkeld. “Een bedrijf dat een brons, zilver of goud sponsorpakket aanschaft, krijgt uiteenlopende tegenprestaties, zoals redactionele aandacht en de mogelijkheid om een advertentie te tonen op het grote scherm bij podium Roode Steen. Maar we denken ook graag mee over andere sponsormogelijkheden, als het adopteren van een podium.” Bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring kunnen contact opnemen via sponsoring@hoornsestadsfeesten.nl. “Alle beetje helpen, en ook met een kleine donatie zijn we enorm blij”, stelt Viset. Via https://www.hoornsestadsfeesten.nl/donatie-doen/ kan er ook direct geld gedoneerd worden.

"Als festival streven we ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap en om een bruisende culturele scene te bevorderen", voegt Viset toe. “Met de steun van sponsoren kan de organisatie deze missie voortzetten en blijven groeien als gratis toegankelijk festival."

Over het programma in het weekend 14, 15 en 16 juni laat Viset nog niets los. “Het programma houden we nog éven geheim. We zijn bíjna rond, het is altijd een hele klus. We zijn enthousiast over de diversiteit die we kunnen aanbieden, met letterlijk voor ieder wat wils, op en voor het podium, van jong tot oud. Houd vooral onze socials, website en de kranten in de gaten, is mijn advies."