HOORN - Van gigantische buitenbioscoop tot havenconcert. Hoorn viert de jaarlijkse Cultuurweek. Van 29 augustus tot en met zondag 3 september vind je in de binnenstad tal van culturele activiteiten. En dit jaar is de Cultuurweek groter dan ooit! Verspreid door de binnenstad en in diverse buitenwijken vind je gezellige activiteiten voor jong en oud.

Een bont programma

De verrassende Hoornse Cultuurweek start op dinsdag 29 augustus. Cinema Oostereiland slaat tijdens deze week wederom de handen ineen met Hoornse Stadsfeesten voor film- en muziekfestival Oosterslag: vijf unieke avonden met live-optredens van onder andere SPINVIS, dans en uiteraard de onvergetelijke buitenfilms. Op vrijdagavond 1 september wordt het Cultuurweekend afgetrapt met een cultuurroute in het leegstaande pand van het Westfries Museum. Een historische beleving! Uiteraard is de Cultuurweek niet compleet zonder tal van opvallende optredens. Theater, orgelconcerten en workshops zorgen voor het nodige vermaak. Verzamel je vrienden en familie op zaterdag 2 september in de Karperkuilhaven voor de bekende Havenconcerten. Neem zelf een krukje, stoel, kussen of zelfs bootje mee. Op zondag 3 september staat de binnenstad in het teken van de Kunst- en Cultuurmarkt. Verspreid door de stad vind je kraampjes van beeldend kunstenaars, muziek, workshops en heel veel activiteiten.

Tour door Hoorn

De Hoornse Cultuurweek beleef je niet alleen in het centrum, maar ervaar je door de hele stad. Ga samen met vrienden of familie op pad met de puzzeltocht of bekijk bij ruim 26 winkeliers Kunst in de Etalage. Daarnaast verrijst een Oud-Hollandse traditie met een mini Kaasmarkt op woensdag 30 augustus. De Kaasmarkt is samen met De Blokkerder Dansgroep wisselend te vinden op de Roode Steen, Kerkplein, Grote Noord en Kleine Noord. Violiste Birthe Blom en stadsorganist Mark Heerink verzorgen de muzikale noot in diverse Hoornse kerken. Samen treden ze op in de Dorpskerk in Zwaag, de Dorpskerk in Blokker en drie kerken in de binnenstad: Lutherse kerk, Koepelkerk en Oosterkerk. Als kers op de taart reist Jungle in the Sky-festival door verschillende Hoornse wijken met een spectaculair optreden. Geniet van swingende muziek, theater en een podium dat 10 meter in de lucht hangt. Een bijzonder evenement voor de hele buurt!

Een lokaal initiatief

De Hoornse Cultuurweek is een initiatief van Cultuur Hoorn, Hoorn, echt mooi, verschillende lokale ondernemers, organisaties en initiatiefnemers. Samen verrassen zij de bezoekers met een bijzonder programma met tal van gratis activiteiten. Voor bepaalde activiteiten kun je vooraf een kaartje kopen of je aanmelden. Kijk op hoornechtmooi.nl/cultuurweek