HOORN - De gezelligste tijd van het jaar is aan. De Hoornse lokale ondernemers en organisaties hebben weer genoeg leuks in petto voor de ‘Beste binnenstad van het jaar’ (Elsevier Weekblad). Etalages schitteren in de donkere dagen en de straatverlichting begroet de bezoekers van de stad. Kom shoppen, duik de horecazaken in voor een kop warme chocomel én geniet van culturele hotspots in de stad. In december genieten we van de feestdagen, de extra superkoopzondagen met extra activiteiten en de schaatsbaan op de Roode Steen maken het winkelen nóg leuker.

De extra superkoopzondagen worden afgesloten met vanaf 11.00 uur de sfeervolle kerstmarkt op zondag 18 December door de hele binnenstad. Daar vind je maar liefst 125 marktkramen van onder andere lokale ondernemers en enthousiaste makers. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Wil je nog een kraam huren? Meld je aan via evenementen@oshhoorn.nl.

We starten met de "De Kleine Noord Santa Run “ om 11.00 uur voor de Noorderkerk en deze eindigt een uur later bij de fontein De Waterdrager aan het begin van het Kleine Noord. Deelname bedraagt 15 euro inclusief een gratis kerstpak voor dames of voor heren. Wie mee wil doen kan beter niet te lang wachten met inschrijven. Voor de Kleine Noord Santa Run hoeft je niet te trainen, het is een relaxende, recreatieve gezellige run, iedereen kan meedoen. "Wij hebben er op het Kleine Noord in ieder geval ontzettend veel zin in. Het belooft echt een hilarisch evenement te worden." Inschrijven https://inschrijven.nl/form/2022121851024-nl

Hoorn wordt volledig ondergedompeld in de kerstsfeer.
Geen kerstmarkt zonder muziek, dans, theater of andere gezellige acts. We hebben een prachtige samenstelling van 16 Hoornse acts het is werkelijk een pareltje. Ook in de Noorderkerk vinden verdeeld over de middag optredens plaats van 3 verschillende acts met een koor, zang en dans. Het volledige programma vindt je op https://www.hoornechtmooi.nl/agenda/kerstmarkt-hoorn

En natuurlijk ook nog de Parket Floors Schaatsbaan Roode Steen die vanaf 12.00 uur ook geopend is. Het Kerkplein is het toneel van de Kerstman met een gelegenheid om samen met zijn kerstelfen en Rudolf op de foto te gaan en daarnaast kunst, snert, warme chocomelk, gluhwein, ambacht, livemuziek en leuke kramen.

Live entertainment op wel 16 locaties entertainment o.a. van Glock '45, Marieke Duin, Soul- en Gospelkoor UpTight Om te Hoorn Meezingkoor Karin Wildoer,Levi Noe,Mila Roosendaal MADLIFEmusic Daarbij gaat natuurlijk heel veel dank uit naar alle ondernemers die hun zaak hiervoor beschikbaar stellen : Grand Café Winston Restaurant Passion Noorderkerk Hoorn Tally-Ho American Barn - Hoorn @studio_janson Uptown Records Hoorn Simon Lévelt SPAR City Hoorn De Vier Jaargetijden Stumpel MultiVlaai

Bij Goos games en gluhwein, The Saint heeft de lekkerste erwtensoep en chocomelk, Wout’s Beerhouse een kerstbieren proeverij, een mooie expositie in de Boterhal, bij Swaf vanuit het "inmiddels" vertrouwde RAAM genieten van Homemade Glühwein, warme chocomelk met of zonder extra ;-), Soep en vele andere vloeibare geneugten.....En wie weet.....bij een mooie winterse dag gaat zelfs DE Sjoelbak nog naar buiten!!! In de Beiaard kun je “Lekker opwarmen”

Aansluitend op de Kerstmarkt zijn er nog diverse activiteiten zoals de Bommels winter BBQ, Huis Verloren de Sunmibo kerst edition met de Timboektoeband. Op de Dubbele buurt bij Charlies live kerstmuziek.

Terugblik: Hoorn ‘Beste binnenstad’ Dit jaar werd het historische stadshart van Hoorn door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot ‘Beste binnenstad’. Een prachtig compliment waar inwoners, ondernemers en organisaties jarenlang hard voor hebben gewerkt. Volgens het blad beschikt Hoorn over de perfecte combinatie van rust, ruimte, een aantrekkelijk historisch centrum en is de stad ‘woonaantrekkelijk’. Hoorn biedt voor inwoners ‘optimaal vertier en gemak’. Uiteraard hopen we dat ook voort te kunnen zetten in 2023. Een mooi streven en tevens voornemen voor het nieuwe jaar! Ook op de hoogte blijven van alle nieuws en events in de binnenstad? Meld je dan aan bij Chainels via evenementen@oshhoorn.nl.