HOORN - Het laatste weekend van september wordt er een om niet te missen want er zijn veel activiteiten die een bezoek aan de historische binnenstad meer dan waard maken.

Zaterdag en zondag: 5 jaar De Hoornse Straatjes!

We trappen af op vrijdag met de start van drie dagen feestelijkheden met op vrijdag om 17.00 uur de officiële opening van het Kerkplein.

"De Hoornse Straatjes" benadrukken al vijf jaar als een collectief de diversiteit en ambachtelijkheid van de gevestigde speciaalzaken in deze gezellige straatjes tussen de twee kerken. Deze verjaardag wordt gevierd in het weekend van vrijdag 23 tot en met Superkoopzondag van 25 september. Wij nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen en het met ons mee te vieren. Met muziek, reuring, gezelligheid, traktaties en mooie winkelacties. “De Hoornse Straatjes” bevinden zich in het oostelijke deel van het centrum van Hoorn richting de Roode Steen en het Havenkwartier, het gaat om de straten: Nieuwe Noord/ Kruisstraat/ Lange Kerkstraat/ Nieuwsteeg/Nieuwstraat/Wisselstraat Kerkstraat en het Kerkplein.

Hoorn Modestad Najaarseditie

Als aftrap van de Fashionweek die tot 1 oktober duurt organiseert Hoorn Modestad haar najaarseditie met veel activiteiten in of ronde de winkels en op straat.


Zaterdag: Zaterdagsmarkt

Natuurlijk ontbreekt ook de grote en zeer gevarieerde Zaterdagmarkt niet, het is een prachtige aanvulling op het bestaande winkelaanbod.

Zondag: Superkoopzondag

Op Superkoopzondag zijn veruit de meeste winkels geopend in de stad tussen 12.00 en 17.00 uur. Op de Nieuwstraat en de Gouw staat een gezellige Superkoopzondagmarkt en de samenwerkende Hoornse Autodealers presenteren een (bijzonder) deel van hun aanbod op het Grote Noord en de Gedempte Turfhaven tijdens het HDA Autospektakel. Wat zeer zeker ook een bezoekje waard is is de Nationale Hulpverlenersdag met demonstraties van diverse hulpverlenende instanties en een informatiemarkt. Deze zijn gratis te bezoeken in het Julianapark (Schelpenstrandje) en bij Oranje Buiten en Volt (hoofdterrein) Schelphoek nr 4 van 11.30 tot 17.00 uur

Parkeren
Parkeren tijdens de Superkoopzondagen kan gratis aan de randen van de binnenstad. Deze parkeerlocaties worden aangegeven met de groen/gele borden.

BESTE BINNENSTAD VAN NEDERLAND

De binnenstad van Hoorn is op 10 augustus 2022 als hoogste geëindigd bij het jaarlijkse onderzoek naar ‘Beste binnenstad’ van opinieblad EW (Elsevier Weekblad). Het gaat hierbij om de binnensteden die ‘het hoogst scoren op woonaantrekkelijkheid, naar de smaak van de gemiddelde Nederlander’. Alle inwoners, ondernemers en frequente bezoekers van de binnenstad mogen hier TROTS op zijn!

Meer informatie over Hoorn, haar achtergronden en de evenementenkalender vindt u hier: https://www.inhoorn.nl