HOORN – Stichting Hoorn City Tours is op zoek naar chauffeurs die op vrijwillige basis aan de slag willen om bezoekers aan Hoorn rond te rijden. Over ca. 6 weken begint het zogenaamde ‘tulpenseizoen’, waarbij veel riviercruisepassagiers vervoerd willen worden van het schip op het Oostereiland naar de busterminal op de Nieuwe Wal. Ook voor de hop-on-hop-off dienstregeling kan Stichting Hoorn City Tours vrijwilligers gebruiken die zich willen inzetten met hart voor de stad.

Enthousiast team vrijwilligers
Een enthousiast team van vrijwilligers heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat Stichting Hoorn City Tours haar diensten kon aanbieden. Sommige chauffeurs werken een aantal dagdelen per week, anderen werken hele dagen of meerdere dagen of dagdelen. De vrijwilligers zijn allemaal opgeleid door Hoorn City Tours in zowel rijtechniek als sociale vaardigheden om de gasten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

De bussen van Hoorn City Tours zijn volledig elektrische voertuigen (maximaal 12 passagiers) en rijden door het centrum van de stad Hoorn. Totaal wordt er dagelijks gereden met 2 à 3 voertuigen.

Riviercruise transfers
De afgelopen jaren heeft HCT de transfers voor de riviercruisemarkt verzorgd. Na gebleken succes maken het merendeel van de rederijen ook in 2020 weer gebruik van de diensten van Stichting Hoorn City Tours voor het vervoeren van de passagiers op de riviercruiseschepen. Naar verwachting zullen vele duizenden bezoekers ook in 2020 worden vervoerd door HCT. Totaal zullen er zes voertuigen van max. 20 passagiers per voertuig beschikbaar zijn voor het afhandelen van deze transfers.

Vrijwilligers zijn van harte welkom!
Wij zijn inmiddels gestart met een nieuw opleidingstraject van HCT. Dat betekent dat we enthousiastelingen oproepen om contact op te nemen met HCT via email of telefoon. Voor verdere info over de diensten van HCT; www.hoorncitytours.nl telefoon 06-12 77 56 98 en email info@hoorncitytours.nl.