HOORN - Joost van Beek is een muzikant uit Hoorn en de bedenker van het project 'Hoor Ons'. Hij brengt muzikanten uit de wijk samen om een album op te nemen. Het project was afgelopen jaar in de Grote Waal een groot succes en werd bekroond met de Feico de Leeuw-Award. Nu wilt Joost graag aan de slag in de grootste wijk van Hoorn, de Kersenboogerd.

Als jonge jongen groeide Joost op in Hoorn. Het viel hem altijd al op dat Hoorn zoveel diversiteit te bieden heeft. Toen hij muziek begon te maken verbaasde het hem hoeveel talent er wel niet in de wijk te vinden is. Zo is zijn idee ontstaan om dit talent en de diversiteit in de wijk samen te brengen tot één album. "Muziek is een prachtig middel om mensen met elkaar te verbinden en dat hebben we in deze tijd hard nodig" aldus Joost.

Joost is nu op zoek in de Kersenboogerd naar muzikaal talent die graag zijn of haar wijk wilt vertegenwoordigen. "Of je nu rapt, zingt, gitaar of harp speelt, het maakt niet uit waar je vandaan komt, hoe oud je bent, wat voor soort muziek je maakt, zolang het maar uit je hart komt en zolang je maar hart voor de wijk hebt." Tot 1 mei 2021 kun je je aanmelden via vooreenmooiestad.nl/hoorons. Na een auditie zullen er maximaal tien muzikanten de studio ingaan om samen het album van de Kersenboogerd op te nemen.