HOORN - Met een feestelijke bijeenkomst stonden SOHH (Stichting Onderwijs Huisvesting Hoorn), De Geus Bouw, Klaver Technisch Bedrijf en de Copernicus vandaag stil bij een nieuwe mijlpaal in de bouw; het bereiken van het hoogste punt. Voor de zomervakantie werd de bouw gestart.


Tijdens deze zomer werkten de bouwvakkers gestaag door aan het nieuwbouwproject en bereikten het hoogste punt, bijna 9 meter boven het maaiveld. Het bereiken van het hoogste punt van een pand in aanbouw, wordt in de bouw als een echte mijlpaal gezien. Zoals de eeuwenoude traditie het voorschrijft, voorziet de opdrachtgever de bouwvakkers van "pannenbier". Een speciaal moment om de aannemer en bouwmedewerkers te complimenteren met het resultaat tot nu toe en te bedanken voor de fijne samenwerking.

Bij de Copernicus gebeurde dat op een speciale manier en kwam de foodtruck van Las Fritas (een glanzende Airstream Safari uit 1963) het schoolplein oprijden. Onder het genot van een lekkere zak frites vierde men samen met alle betrokken bouwmedewerkers het bereiken van het hoogste punt.

De nieuwe sportzaal krijgt o.a. een aparte fitnessruimte met apparaten, waar de school naar verwachting vanaf voorjaar 2022 gebruik van kan gaan maken.