HOORN - Sinds 2 september staat het hoofdkantoor van ICTZ in de steigers. Om het groeiend aantal collega’s onder te kunnen brengen, gaat het in het oog springende kantoorgebouw langs de Provincialeweg in Hoorn uitbreiden. Sinds eind vorig jaar is ICTZ ook eigenaar van het kantoorgebouw ernaast en deze twee gaan met elkaar verbonden worden om er één ruim hoofdkantoor van te maken. De werkzaamheden zullen zo’n vijftien weken in beslag nemen.


Werkplekken nodig
De hoofdingang komt tussen de twee gebouwen in, zodat er één ruim kantoorgebouw ontstaat met genoeg werkplekken voor alle ICTZ’ers. ‘We hebben die ruimte hard nodig, want er zijn nu meer collega’s dan werkplekken’, licht Ariën Vestering, oprichter van ICTZ en algemeen directeur, toe.

‘Kantine als werkplek’
In de afgelopen twee jaar is ICTZ behoorlijk gegroeid. Eind 2016 waren er iets meer dan 60 collega’s, maar nu aan het einde van de zomer is dat zo’n 95. En dat betekent volle bak op de dagen dat veel collega’s op kantoor aanwezig zijn: ‘Het viel me op dat bijvoorbeeld de tafel in de kantine steeds vaker dienst deed als werkplek’, vertelt Ariën. ‘Dit jaar verwachten we ook nog eens de grens van 100 medewerkers te overschrijden, dus het was hoog tijd om snel in actie te komen.’

Er moet in de komende weken aardig wat gebeuren om er één groot hoofdkantoor van te maken. Ariën: ‘De planning is dat we nét voor het einde van het jaar klaar zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat we ons best doen om eventuele overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken. In ieder geval zijn zij al op de hoogte van het feit dat we aan de slag gaan.’

Sneller dan gedacht
Eind 2017 deed de mogelijkheid zich voor om eigenaar te worden van het aangrenzende kantoorgebouw. In het oorspronkelijke plan zou de helft bestemd zijn voor Hoorn Valley, waar innovatieve start-ups uit de regio werkruimte konden huren. De andere helft was bedoeld voor ICTZ zelf, maar er waren geen concrete plannen op korte termijn. ‘Dus dat het zo’n vaart zou lopen, had ik ook niet gedacht. Maar intussen hebben we al die ruimte dus zelf hard nodig’, sluit Ariën af. De verbouwing volgen? Like ICTZ op Facebook voor updates (www.facebook.com/ICTZBV)

Over ICTZ
ICTZ is toonaangevende ICT-dienstverlener in de gezondheidszorg en gespecialiseerd in het zorginformatiesysteem HiX van ChipSoft. Als strategisch partner voor een groot aantal ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra, revalidatieklinieken en GGZ-instellingen in Nederland, ontzorgen zij hen bij de inzet van deze zorg-ICT. Zo ontstaat er voor deze instellingen ruimte om zich te focussen op de kerntaak: het leveren van uitstekende patiëntenzorg.