HOORN - Tijdens de Herfstvakantie kunnen kinderen diverse gratis activiteiten in het Museum van de 20e Eeuw doen. Ze kunnen knutselen en een spaarpot-clowntje maken en versieren, of ze gaan met de AudioTour door het museum en proberen de vragen van de speurtocht op te lossen. Voor hun (groot)ouders zijn er nog tot 1 november 2020 exposities te zien over de DDR en over het in de jaren ’90 populaire kinderprogramma Telekids.

Voor alle leeftijden valt er veel te zien en te beleven in het nostalgische Hoornse museum dat al bijna tien jaar in de oude gevangenis De Krententuin op het Oostereiland is gevestigd. In twaalf zalen wordt het dagelijks leven in de afgelopen eeuw getoond: De eerste computers maar ook oude schrijf- en telmachines. Oude keukentjes, huiskamers en winkeltjes. Maar ook ouderwets speelgoed, van Meccano tot Barbie poppen, van treintjes tot poppen en beren.

Laatste kans voor succesvolle exposities


Nog tot en met 1 november is de tentoonstelling “De Tastbare DDR” te zien. Met honderden objecten die in voormalig Oost-Duitsland geproduceerd en gebruikt werden, maar soms ook in ons land werden aangeboden. Maar ook wordt de historie van De Muur verteld, over het ontstaan, de ontsnappingen en de val van De Muur en het land, inmiddels ruim 30 jaar geleden. Het museum heeft ook een prachtig DDR-boek met veel afbeeldingen gemaakt: www.museumhoorn.com/ddr.

Telekids-expo en Telekids-boek


Ook voor de Telekids-expositie “De Pittige Telekids-Collectie” valt op 1 november het doek. Tot die tijd kun je ontdekken wat Carlo Boszhard en Irene Moors op hun zolders jarenlang bewaarden en wat uit diverse archieven getoverd is. Van de eerste teksten tot de vele Carlo-petjes, het Pittige Tijden-decor en de pruiken en kledingstukken, het Telekids-decor met de desk en stoel, de leukste fragmenten en mooi bewaarde memorabilia en veel meer. Ook het bijbehorende boek is een aanrader en te koop in de museumwinkel of online: www.museumhoorn.com/telekidsboek en bevat zelfs QR-codes met links naar unieke fragmenten.

Reserveren via www.museumhoorn.nl

Meer informatie, ook over route en parkeren, vind je op www.museumhoorn.nl Daar moet je ook even van tevoren reserveren. Ook als je bv een voucher of MuseumKaart hebt, eerst (gratis) reserveren! Bezoekers vanaf 13 jaar wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Als men zit, bv voor een kopje koffie, mag die af. In het museum is een route aangegeven en zijn extra schoonmaakmaatregelen zodat een bezoek veilig en prettig is.