BLOKKER - Wie tijdens de herfstvakantie zin heeft in avontuur, theater of een markt, vindt dat om de hoek bij MAK Blokweer. Voor alle leeftijden is er wel een activiteit of struintocht in de natuur.


Ommetje Boezelbos

Tijdens de reguliere openingstijden haal je vanaf 21 oktober bij de balie in het bezoekerscentrum een tasje vol herfstopdrachten en een schatkistje om jouw natuurvondsten in te verzamelen. Hiermee maak je jouw banjertocht door het Boezelbos nog leuker!

Poppentheater

Op woensdagochtend 25 oktober speelt poppentheater de Kromme Kabouter het verhaal Koba Kip. Kom meebeleven welk bijzonder ei Koba Kip legt bij dit lieve verhaal voor peuters en kleuters. De voorstelling duurt ongeveer een kwartier, daarna kun je een kijkje nemen bij de dieren van de kijkboerderij of op het terrein rondstruinen.

Lachende Pompoenen

Doe je mee met pompoenen uithollen bij MAK Blokweer op zondag 29 oktober? Pompoenen zijn van oorsprong een Noord-Amerikaanse herfstgroente. Ze werden vroeger door de inheemse bevolking gebruikt als voedsel en om matten van te vlechten. Later gingen de Ieren uitgeholde pompoenen gebruiken bij Halloween, een feest om de goden te danken voor de goede oogst. Een uitgeholde pompoen kun je met een beetje creativiteit omtoveren tot een mooie lampion. Leuk om bij de deur te zetten tijdens Sint-Maarten!

MAKS’ Biomarkt

Op deze gezellige, kleinschalige markt op zondag 29 oktober vind je 5 tot 10 lokale aanbieders met heerlijke producten. Tot het vaste assortiment behoren onder andere kaas, groente, fruit en brood. Daarnaast zijn er een aantal wisselkramen die elke keer door andere ondernemers gevuld worden. Bijvoorbeeld jam, thee, olijfolie, hangop en vers ijs zijn regelmatig te vinden op MAKS' Biomarkt. De meeste producten komen uit de streek. Alle producten zijn biologisch en/of duurzaam van aard.

Gezond Natuurwandelen

Elke woensdag start er om 10:00 en wandeling van de wandelgroep Gezond Natuurwandelen. De laagdrempelige, aantrekkelijke wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

De groep wandelt ongeveer een uur langs een groene route. Je kunt je vrij aansluiten, het enige wat je hoeft te doen is om 10:00 aanwezig te zijn bij de entree van MAK Blokweer.

Tijdens de herfstvakantie is MAK Blokweer geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Naast al deze activiteiten kun je op bezoek bij de dieren van de boerderij, de tentoonstelling West-Friezen, land en water ontdekken en een klein hapje eten in het MAK café. Tot ziens bij MAK Blokweer!