HOORN - Een bijeenkomst alleen voor mannen? Ja, de herensociëteit is uitsluitend bedoeld voor mannen. Mannen die geconfronteerd zijn met de gevolgen van kanker: zelf ziek zijn (geweest), mannen die partner van iemand zijn die ziek is en mannen die nabestaande zijn, al deze mannen zijn van harte welkom!

Waarom een specifieke groep voor mannen?
Pisa is een huis waar iedereen die met de gevolgen van kanker te maken heeft, welkom is. In de praktijk blijkt echter dat driekwart van de bezoekers (en het leeuwendeel van de medewerkers) van het vrouwelijk geslacht is. Stappen vrouwen makkelijker over de drempel van Pisa? Kunnen ze beter dan mannen over hun problemen praten? Durven ze hun verdriet en blijdschap eerder te tonen?

Bij Pisa leeft de overtuiging dat mannen dat niet beter of slechter doen dan vrouwen, maar wel ánders. Mannen hebben niet minder zorgen, verdriet of angst, maar gaan daar vaak anders mee om. Mannen hebben misschien ook andere behoeften dan vrouwen en dus kan het daarom prettig zijn om nu eens met alleen mannen bij elkaar te komen. Dat geeft direct een andere sfeer, met heel eigen mogelijkheden en invulling.

Het doel van deze mannenavonden is het met elkaar beleven van een zinvolle en gezellige avond waarin ruimte is voor uitwisseling, ontmoeting, serieuze zaken, maar ook voor plezier en ontspanning.

De eerstvolgende herensociëteit bij Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn vindt plaats op donderdag 31 oktober a.s. van 17:30 tot 20:00 uur. De bijeenkomst start met een maaltijd. Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van € 5,00 per bijeenkomst exclusief een evenredig deel van de gemaakte kosten.Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via administratie@inlooppisa.nl

Over Pisa
Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl