HOORN - Scholen opgelet! Het Westfries Museum was jaren het logeeradres van Sinterklaas, maar door de komende renovatie van het museum moest Sint dit jaar wel uitwijken. Gelukkig voor de basisscholen in en om Hoorn heeft de Goedheiligman besloten om zijn werkkamer wel te vestigen in Hoorn, namelijk in de Boterhal aan het Kerkplein. En de meester van het Westfries Museum, Eugene Bakker, houdt er de wacht. Basisscholen kunnen zich nu inschrijven voor deze Sint-activiteit via educatie@wfm.nl


De afgelopen jaren toverde het Westfries Museum de mooiste kamers van het museum om tot het logeeradres van Sinterklaas in Hoorn. Ieder jaar kwamen vele kinderen van groep 1 t/m 3 op bezoek om deze kamers te bekijken en om mooie verhalen te horen. Helaas gaat het dit jaar niet lukken, het museum is gesloten voor een grote renovatie. Maar gelukkig is daar iets op gevonden. Op de eerste verdieping van de Boterhal bevindt zich de Werkplaats van het Westfries Museum: een mooie ruimte waar al jaren les wordt gegeven en ook workshops worden georganiseerd. En de Sint mag dit jaar daar zijn werkkamer van maken! Natuurlijk zijn alle scholen in en om Hoorn weer welkom om met de kinderen een bezoek te brengen aan deze werkkamer van de Sint.

Plan een afspraak

Sint is zelf niet aanwezig, maar tijdens het bezoek vertelt de meester van het museum wel een mooi verhaal over de kleren van Sinterklaas en Piet. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag om een nieuw hoofddeksel voor de Sint of voor Piet te bedenken - en ze deze ook zelf maken. Lekker knutselen dus. Als school met de groep langskomen? Plan dan nu een afspraak met de afdeling onderwijs van het museum via:educatie@wfm.nl.

Jammer: alleen voor scholen

De activiteit loopt vanaf dinsdag 21 november tot en met dinsdag 5 december. De starttijden zijn om 9.00, 10.30 en 12.30 uur (daar kan in overleg iets van afgeweken worden). Vanwege de kleinere ruimte het vriendelijke verzoek in eerste instantie alleen groep 1 en 2 aan te melden. Zo kunnen veel kinderen van verschillende scholen dit jaar langskomen en genieten van deze Sint-activiteit. En helaas pindakaas: de werkkamer van Sinterklaas is alleen te bezoeken in schoolverband.

De Werkplaats van het Westfries Museum

De Boterhal

Kerkplein 39 in Hoorn