HOORN - Op maandag 14 februari vond op dé ondernemende school SG Newton weer de taartenversierwedstrijd ‘Heel Newton Bakt’ plaats, waarbij basisschool Het Kompas uit Hoorn gewonnen heeft. Basisscholen uit de regio vaardigen hun leerlingen af voor deze creatieve en populaire taartenversierwedstrijd. Een deskundige jury beoordeelde de taarten en de winnaar een bakworkshop met de hele klas of pannenkoeken eten in het restaurant van SG Newton gewonnen.


In november organiseerde SG Newton de Try-Out dagen, waarbij leerlingen uit groep 8 actief deelnamen aan de proeflessen vanuit de TalentFactory. Na afloop kregen de scholen een taartdoos mee met drie bakkersmutsen en de uitnodiging voor de taartenversierwedstrijd ‘Heel Newton Bakt’. De belangstelling onder de leerlingen was groot en er werden op verschillende basisscholen zelfs voorrondes gehouden, ontwerpen gemaakt en plannen uitgedacht.

Het Kompas winnaar

Viktoria, Presley en Maaike waren de drie leerlingen van het Kompas die hebben gewonnen.“Door originaliteit, uitstraling, strakke afwerking en vooral door de presentatie hebben zij de nieuwe titel Heel Newton Bakt gewonnen. Een prachtige Valentijnstaart met mooie bloemen en chocolade.” – zei jurylid Henk Verstraten.

Open keuken - TalentFactory

De leerlingen van zo’n 36 verschillende basisscholen vanuit de regio strijden in teams mee om de titel en stropen de mouwen op. In de ruim opgezette keuken van SG Newton krijgen zij alle vrijheid en alle materialen om een creatief baksel te maken.

Een echte jury, een echte prijs!

Tijdens de wedstrijd loopt een deskundige jury rond die observeert en eventueel begeleiding kan bieden. Na afloop van de dag presenteren de leerlingen het eindresultaat aan de jury. De taarten worden beoordeeld op originaliteit, uitstraling, afwerking en algehele presentatie.

Het schoolteam met de meeste punten heeft de wedstrijd gewonnen. Het winnende team wint de titel ‘Heel Newton Bakt Winnaar 2022’. Daarnaast kan de winnaar kiezen uit een bakworkshop of pannenkoeken met de hele klas in het restaurant van SG Newton.