HOORN - ‘HannaH’ is een prachtige, pijnlijke en haast poetische roman over een (on)mogelijke liefde tussen twee mensen die een diepe connectie met elkaar voelen, maar op lichamelijk gebied mijlenver uiteen liggen.

Op 15 mei jl. lanceerde Van Walsum haar roman, onder grote belangstelling, in de Armenkerk in Hoorn. Een bijzondere middag met een enthousiast publiek, een glas bubbels, speeches, muziek en gedichten. Speciale aandacht was er voor de cover die kunstenaar Peter de Rijcke voor haar ontwierp. Door ziekte kon De Rijcke de lancering zelf niet bijwonen en toen Van Walsum haar publiek toesprak, had zij het even te kwaad tijdens haar lovende woorden jegens de afwezige kunstenaar.

Haar literair agent sprak vervolgens even lovend over het boek dat die middag centraal stond. Zij bewerkstelligde de succesvolle match tussen Van Walsum en Uitgeverij Ellesy. Van de Water:

‘HannaH’ is de vijfde roman van de Hoornse auteur en verhaalt over Hannah en Karel die elkaar op jonge leeftijd ontmoeten. Hannah bruist van vitaliteit, is sensueel en luidruchtig. Ze heeft lak aan de burgerlijke moraal. Haar schoolvriendje Karel is schuchter, introvert en heeft een aversie tegen elke vorm van fysieke intimiteit. Als na een reeks stormachtige gebeurtenissen de wegen van Hannah en Karel elkaar opnieuw kruisen zijn ze verbijsterd door de wederzijds opstekende romantische gevoelens. Verbijsterd omdat ze weten dat de hindernissen die tussen hen in staan ongrijpbaar, maar wel reëel zijn. Kunnen zij zichzelf opnieuw uitvinden, voor elkaar wel te verstaan, zonder hun eigenzinnig temperament te verloochenen?

Benieuwd geworden naar dit bijzondere verhaal? ‘HannaH’ is inmiddels overal te koop onder ISBN 9789464492811. Het boek is uitgevoerd als paperback, telt 207 pagina’s en kost