HOORN - Voor het laatste seizoen in Hoorn zoekt de Halve Maen enthousiaste mensen die het leuk vinden om hun passie voor maritieme zaken en de Gouden Eeuw te delen met bezoekers. Sluit je aan bij het vrijwilligersteam van de zeilende replica Halve Maen anno 1609, schip van de Gouden Eeuw.

De Halve Maen is op zoek naar gastheren en –vrouwen en gidsen die willen werken op de vaste ligplaats op het Oostereiland in Hoorn, maar ook als het schip ‘on tour’ is. Het gaat om het begeleiden van bezoekers, de organisatie van de kaartverkoop en het geven van informatie over de stad Hoorn en wat daar op cultureel gebied is te doen. Het vaarseizoen start op 6 april met een openingsweekeinde en duurt tot en met 31 maart 2020. Het thema is dit jaar ‘De Gouden Eeuw’.

Wat verwachten we van jou?
Als host en of gids ben je het visitekaartje van de Halve Maen. Je ontvangt de gasten in ons bezoekerscentrum, geeft een rondleiding aan boord en begeleidt gasten op hun vaartochten.Via jouw eigen interesse voor de 17e -eeuwse of maritieme geschiedenis weet je de vonk over te brengen op bezoekers, toeristen en educatieve groepen. Meer informatie over de taken vind je op www.halvemaenhoorn.nl/vacatures

Waar kom je terecht?
Je sluit je aan bij een enthousiast team van meer dan 80 enthousiaste vrijwilligers die op heel veel verschillende manieren aan het schip bijdragen. Tijdens de kennismakingsperiode loop je mee als gids of host. We bieden je workshops en trainingen. Er is heel veel gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en aan te sluiten bij onze sociale activiteiten en het culturele netwerk in de stad.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een kleine vrijwilligersvergoeding per uur en een kleine reiskostenvergoeding wanneer je van buiten Hoorn komt. Ook is het voor iedereen mogelijk om deelgenoot te worden van het zeilende schip.

Klaar voor de start?
We maken graag in februari met je kennis. In maart 2019 zijn er diverse trainingen en bijeenkomsten om de vrijwilligers voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Wanneer je je nu aanmeldt, gaan de activiteiten eigenlijk meteen van start.

Neem voor meer informatie en of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met de projectcoördinator Halve Maen, Annemarie Pothaar 06-22690540 of via annemarie@halvemaenhoorn.nl