HOORN -Zaterdag 23 maart 2019 is het Buurheksendag! Dan gaat de verkoop van het nieuwe kinderboek ‘De buurheks en het lied van de natuur van start’. Met het boek, dat bestemd is voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar, wil schrijfster Wendy Noordzij laten zien dat ‘echte’ heksen heel anders zijn dan sprookjesheksen. Dat kunnen kinderen niet alleen lezen, maar ook zelf ervaren. Want tijdens de Buurheksendag kunnen de lezers hun bestelde boek afhalen bij een buurheks bij hen in de regio. Er zijn ook buurheksen in Hoorn en Santpoort!

In het verhaal schrikken de kinderen Elsa en Arne behoorlijk als ze horen dat hun nieuwe buurvrouw een heks is. Dat kan toch niet? Heksen bestaan toch alleen in sprookjes? Al snel komen ze erachter dat Vevina, hun buurheks, helemaal geen gemene vrouw is. Ze leert de kinderen juist van alles over de natuur. Dan ontmoeten Elsa en Arne Ogham, een oude man, die in een holle boom in het bos woont. Hij is heel verdrietig, omdat het lied van de natuur is verdwenen. De kinderen willen hem graag helpen. Daarbij kunnen ze de kennis van de buurheks goed gebruiken. Ook krijgen ze hulp van een grommende kanarie, een zwarte kat die piano kan spelen en een kikker met een vreemde gewoonte…..

Volgens schrijfster Wendy Noordzij is het een spannend en grappig verhaal geworden, waarin de liefde voor de natuur centraal staat. ‘Het boek heel actueel en past uitstekend in de hedendaagse klimaatdiscussie. In het verhaal leren de kinderen dat alles in de natuur in balans hoort te zijn. Als je dit evenwicht verbreekt, dan verdwijnt ‘het lied van de natuur’. Dat is de boodschap die ik kinderen wil meegeven’, aldus Wendy.

De buurheks en het lied van de natuur, dat bestemd is voor kinderen tussen de zeven en tien jaar, heeft van Cito de officiële AVI-classificatie M6 gekregen. De circa dertig illustraties in het kinderboek zijn gemaakt door Peter van Harmelen.

Buurheksendag
De verkoop van het boek gaat op bijzondere wijze van start. Er wordt namelijk een speciale Buurheksendag gehouden. Kinderen kunnen op 23 maart tussen 12.00 en 15.00 uur namelijk samen met hun ouder(s) een van tevoren besteld boek ophalen bij een ‘buurheks’ in hun regio. De buurheksen zullen de kinderen en hun ouders vriendelijk verwelkomen en al hun vragen beantwoorden. Ook zullen ze een bepaalde activiteit doen, zoals kruidenthee maken of wensstenen uitdelen. Ook in Hoorn en Santpoort zijn er enthousiaste buurheksen.

Alleen bestellingen die tot 19 maart via info@buurheks.nl worden doorgegeven, kunnen worden afgehaald. Verder is ‘De buurheks en het lied van de natuur’ ook ‘gewoon’ verkrijgbaar in de boekwinkel, bij Bol.com en via www.buurheks.nl.