HOORN - Woensdagmiddag 24 mei 2023 ontving het Museum van de 20e Eeuw de 50.000e bezoeker voor de LEGO tentoonstelling die 17 december was gestart. De zussen Lotte, Carolijn en Emma uit Heemstede, drie enthousiaste LEGO-bouwers, waren met opa Ton en oma Maria uit Zandvoort naar het Hoornse museum gegaan en werden verrast met het nieuws van de 50.000e bezoeker. Uit handen van Wim van de Water kregen de meiden elk een LEGO-doos en hun grootouders een nostalgisch boek.


Eind vorig jaar kon het Museum van de 20e Eeuw een unieke LEGO-collectie, in feite een heel museum, overnemen en uit deze verzameling tonen ze nu de expositie 90 jaar LEGO. Zelfs houten speelgoed van dat merk, gemaakt voor de uitvinding van de beroemde steentjes, is daar te zien. Maar ook levensgrote figuren en bouwwerken en verschillende diorama’s.

Uitbreiding tentoonstelling

In twee andere zalen bouwt het museum verder aan het LEGO-imperium. Een groot diorama met rijdende treinen is eind juli ook klaar en nu al zijn een Star Wars en Harry Potter deel te aanschouwen. Dagelijks wordt er aan de uitbreiding van de presentatie gewerkt.

Blij met overname collectie

Het Hoornse museum is blij met de overname van het ‘LEGO-museum’ en had al zeer drukke vakantieperiodes en weekenden. Dat het aantal van 50.000 bezoekers al na een half jaar werd bereikt is een duidelijk signaal dat er veel animo voor is. Uiteraard werd er door jong en oud ook driftig gebouwd. De mooiste bouwwerken van bezoekers worden zelfs tijdelijk tentoongesteld in vitrines. De expositie is in ieder geval nog te zien tot en met 29 oktober 2023.

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.museumhoorn.nl