HOORN - Ben jij onder behandeling of zijn jouw behandelingen teneinde en probeer je lichamelijk weer wat steviger te worden? Of misschien heb je in jouw naaste omgeving te maken met kanker. Gun jezelf dan wat verwennerij. Pisa in Hoorn kan jou dat bieden.

Wandelen
Pisa heeft diverse activiteiten in haar aanbod waar je lijf én je geest positief op zullen reageren. Zo hebben zij wandelactiviteiten, in groepsverband en individueel, maar beiden onder begeleiding. Wandelen geeft ontspanning en het is goed voor lenigheid, spierkracht, hart en longen. Voor wie ziek is geweest is dit natuurlijk extra belangrijk; het ziek zijn en de behandelingen hebben vaak een behoorlijke aanslag gepleegd op zowel de lichamelijke als de psychische conditie. Bij veel mensen speelt vermoeidheid een grote belemmerende rol. Dat geldt echter ook voor hen die bijvoorbeeld een zieke partner hebben.
Naast het wandelen in groepsverband, hebben zij hun ‘wandelgastvrouw’. Wandelen met Anneke Betten is op individuele basis en er kan tijdens het wandelen over van alles worden gesproken.

Massages
Pisa biedt ook diverse massages. Zo zijn er de ontspanningsmassages door fysiotherapeut Arie den Blanken. Arie doet wonderen met zijn handen, maar heeft bovendien een uitstekend inlevingsvermogen. Dus voor een gesprek over wat jou bezighoudt, staat Arie zeker ook open. Arie volgde geruime tijd geleden de cursus ‘Oncologische patiënten: fysiotherapeutische mogelijkheden’ en biedt sindsdien bij Pisa deze mogelijkheid.

Tia Kaldenbach biedt bij Pisa metamorfosemassage. Een zachte en vriendelijke massagevorm die een diepe lichamelijke ontspanning tot gevolg heeft die vaak nog dagen doorwerkt. Energieën worden beter verdeeld en in balans gebracht waardoor je je vitaler en sterker gaat voelen.

Monique Willemse geeft bij Pisa Voetreflex-ontspanningsmassage. Voetreflexologie of voetreflexzonetherapie is een eeuwenoude massagetechniek die zijn oorsprong vindt in China en India. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het immuunsysteem versterkt. Monique focust in haar massages vooral op het bevorderen van ontspanning.

Dan zijn er nog de ontspanningsmassages van Annemarie Bruinsma. Deze massage geeft verlichting bij pijn, stress, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, eenzaamheid en depressie. De massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam te herstellen.

Miriam Küsters geeft bij Pisa workshops Ontspanning & Meditatie. De workshops beginnen met een welkomstronde, uitleg over het gekozen thema en aanvullende oefeningen die soms meditatief en altijd ontspannend van aard zijn. Er kan tijdens de workshops gebruik worden gemaakt van beeld, geluid en overig materiaal ter ondersteuning. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Yoga bij Pisa behoort ook tot de mogelijkheden. Gediplomeerd yogadocente, Roswitha Leeuwerink geeft yogalessen bij Pisa. Deelnemers kunnen (telkens) inschrijven voor acht lessen.

De yogalessen zijn gebaseerd op de Hatha-stroming, waarbij geleerd wordt lichaam en adem te beheersen. Hatha-yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga. De rustgevende oefeningen worden aangepast aan de mogelijkheden van de (ex) kankerpatiënt, speciale ademoefeningen, toegepaste meditaties en visualisaties.

De lessen brengen ontspanning en verminderen stress. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en ondersteunt bij een operatieve ingreep, bestraling, chemokuren en/of hormoontherapie. Bovendien versterkt het de innerlijke kracht en het immuunsysteem. Daarnaast inspireert, motiveert en geeft het zelfvertrouwen, verbetert het de concentratie, de ademhaling, het slaap-, eet-, en leefritme. Kortom, het verbetert de kwaliteit van leven!

Voor elk wat wils
Je ziet, zij bieden een keur aan activiteiten die een weldadige uitwerking hebben op lichaam en geest. Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak, kun je terecht op www.inloophuispisa.nl

Gun het jezelf en wees welkom!