HOORN - Dit jaar is de plantjesmarkt in Risdam-Noord op zaterdag 20 april weer grootser dan vorig jaar. De organisatoren, Tuinvereniging Groei en Bloei en buurtgroep 'Risdam-Noord Groen!' , waren vorig jaar tevreden met meer dan 200 bezoekers. Toch worden er op zaterdag 20 april meer bezoekers verwacht want dit jaar is er nog meer te beleven.

De voorzitter van Groei en Bloei, Dick van Kleinwee, vertelt: “De kern van de plantjesmarkt blijft de mogelijkheid om tegen een zacht prijsje tuinplantjes te kopen van onze tuinliefhebbers. Bovendien krijgt men er ook een verhaal bij en dan hoor je hoe je net zo’n mooie plant krijgt als de tuinliefhebber! Onder het genot van koffie en thee kunnen we kennis delen, wordt alles verteld over het opkweken van de plantjes en natuurlijk ook over de juiste plaats van het planten. Daarnaast is er nog een aantal aantrekkelijke activiteiten.”
Ted van der Bruggen van de buurtgroep stelt: “Voor de kinderen is er van alles te doen, van een natuurexcursie door de wijk, een goochelaar, een workshop ‘Belangrijke BuurtBeestjes’ en het maken van een insectenhotel dat gratis mee mag worden genomen. Ook wordt er een actie gehouden ‘Tegels eruit, vlinderstruik er in!’. Tuinaanleg Takken heeft 40 prachtige vlinderstruiken ter beschikking gesteld; tegen inlevering van tuintegels ontvangt men gratis een vlinderstruik. De natuurspecialisten van de KNNV zijn aanwezig voor advies. De gemeente Hoorn verstrekt gratis ‘zaadbommen’ waarmee de tuin vol kan worden gezet met insectenvriendelijke planten. ”

De plantjesmarkt is gratis toegankelijk en vindt plaats van 10.30 tot 13.00 uur op het pleintje voor Wijkcentrum De Cogge en Sporthal De Opgang. Bij slecht weer verhuist de markt naar binnen in het Wijkcentrum.