WEST-FRIESLAND - MEE & de Wering West-Friesland organiseert op dinsdag 14 september van 15.00 – 17.00 uur, in samenwerking het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) , een gratis webinar over balans houden als mantelzorger.​​​​​​​


Balans vinden en houden wanneer je mantelzorger bent van iemand kan een uitdaging zijn. Zeker wanneer degene waar je voor zorgt, zich in de laatste levensfase bevindt. Het UMCG heeft daar, onder andere samen met MantelzorgNl, een speciale website voor opgericht: balans.mantelzorg.nl.

Dr. Anne Looijmans van het UMCG neemt je tijdens het webinar mee in wat het zorgen voor een dierbare in de laatste levensfase inhoudt en wat het met iemand doet. Daarnaast wordt het platform MantelzorgBalans toegelicht en is er ruimte voor vragen.

Dit webinar is interessant voor:

- Mantelzorgers: Je vindt herkenning en erkenning en een stukje informatie die voor jou als mantelzorger van een ander (al dan niet in de laatste fase) van waarde kan zijn.

- Vrijwilligers: Kom je tijdens je inzet mantelzorgers tegen? In het webinar krijg je meer inzicht in hun gezichtspunt. Ook krijg je een tool aangereikt die voor hen zeer waardevol kan zijn. Een mooie aanvulling op jouw inzet dus! Mogelijk raakt het ook je persoonlijke situatie.

- Medewerkers van bijvoorbeeld gemeenten, zorg- en/of welzijnsorganisaties: Laat je inspireren en begrijp de situatie waarin de mensen die tegenover je zitten, beter. Biedt hen handvatten om de zorg beter vol te houden zonder zichzelf te verliezen. Vergroot je netwerk.

Aanmelden

Deelname is gratis. Het webinar zal plaatsvinden via Zoom. De link ontvangt u per mail na aanmelding. Aanmelden kan via de agenda op de website van MEE & de Wering: https://www.meewering.nl/actueel/agenda/webinar-mantelzorgbalans/.