HOORN - Het watersportseizoen is begonnen en Optimist on Tour is weer onderweg door heel Nederland! Op zaterdag 10 en zondag 11 juli meert dé rondreizende watersportactiviteit van het Watersportverbond aan in Hoorn als onderdeel van Waterweek Hoorn! Kinderen van 8 t/m 12 jaar, met minimaal zwemdiploma A, kunnen twee dagen lang naar hartenlust gratis kanovaren, suppen of zeilen.

Gratis inschrijven
Kinderen die willen meedoen aan Optimist on Tour, kunnen zich samen met vriendjes en vriendinnetjes gratis van te voren inschrijven. Om zeker te zijn van een plek kan dat via optimistontour.nl, maar aanmelden op locatie, Watersportvereniging Hoorn, kan ook. Openingstijden op zowel zaterdag als zondag zijn 09.30 uur tot 17.30 uur. Eerst krijgen kinderen een theorieles op de kant, om vervolgens zelf aan het roer te zitten van een Optimist, in een kano of op een SUP. Alles onder leiding van instructeurs van het Watersportverbond. Een uur lang plezier op het water is gegarandeerd!

Olympisch zeiler Lobke Berkhout, begon haar carrière in Hoorn
Zilveren en bronzen olympisch medaille winnares Lobke Berkhout stapte in haar thuisstad Hoorn voor het eerst in een Optimist. De zeilster, die op het punt staat naar Tokio te af te reizen voor de Olympische Spelen, is dan ook trots op de vele initiatieven voor de jeugd in de watersport in haar stad.
Berkhout: 'Voor mij is het in Hoorn allemaal begonnen. Van het wedstrijdzeilen in een Optimist bij de vereniging tot uiteindelijk de Olympische Spelen. Het is dan ook super leuk om te zien dat met Optimist on Tour en de Watersport Week in Hoorn de jeugd de gelegenheid krijgt om te sporten op het water'.

Waterweek Hoorn
Deze editie van Optimist on Tour van het Watersportverbond maakt onderdeel uit van Waterweek Hoorn. Hierbij krijgen basisschoolkinderen uit de omgeving in het eerste weekend van de zomervakantie de mogelijkheid om gratis kennis te maken met diverse watersportactiviteiten die de regio te bieden heeft.

Woordvoerder van Waterweek Hoorn: 'In korte tijd is er een samenwerking ontstaan tussen vier Hoornse sportaanbieders: Watersportvereniging Hoorn, Vaandrig Peetoom Vendel, Supspirit en Kanovereniging Flevo. De koppeling met de Hoornse Waterweken en het Watersportverbond bracht het idee voor een brede samenwerking in een stroomversnelling. Op zich logisch natuurlijk, wij zijn immers een watersportstad. Water is hier een sterke verbindende factor!'

Kinderen die naar de Hoornse Waterweek enthousiast zijn geworden voor de watersport, kunnen daarna meedoen in het vervolgaanbod.


Klik hier voor meer informatie over Waterweek Hoorn.

Optimist on Tour en corona
Optimist on Tour Uithoorn wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens de maatregelen van de Rijksoverheid uitgevoerd. Kijk hier voor het coronaprotocol die wij hanteren.