HOORN - IJsclub Hoorn en STG Hoorn, de schaatsverenigingen voor Hoorn en omstreken, organiseren in april voor het vierde jaar op rij gratis instuifdagen. Deze vinden plaats op 10, 17 en 24 april van 17 tot 19 uur op de wielerbaan naast zwembad de Waterhoorn. Materiaal is te leen bij de schaatsclubs, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

Een materiaalkar met voldoende skates, helmen en bescherming voor 45 tot 60 kinderen staat in deze periode ook ter beschikking aan basisscholen die tijdens de gymlessen aandacht willen geven aan het skeeleren. De skeelerlessen vormen een leuke afwisseling voor de kinderen en passen binnen de visie van de Hoornse scholen om de kinderen een brede sportbeleving te bieden.

De instuifdagen kunnen altijd rekenen op een behoorlijke opkomst. De afgelopen jaren kwamen er meer dan 50 geïnteresseerde skaters per dag. Een groot deel daarvan blijft de rest van de zomer actief bij de clubs en een aantal is ook in de winter op het ijs terug te vinden.

De instuifdagen vormen de start van het zomerseizoen. Na de meivakantie wordt het volledige programma gestart. De skeelertrainingen zijn op woensdag van 18 tot 19 uur op de wielerbaan. De trainingen gaan de hele zomer door totdat het schaatsseizoen in oktober weer begint.

Geïnspireerd geraakt om ook te skeeleren? Aanmelden voor de instuif is niet verplicht, maar kan via www.stghoorn.nl, waar ook proeftrainingen voor de zomer aangevraagd kunnen worden.