HOORN - Samen lezen met je (klein)kind is leuk, gezellig én leerzaam. Op zaterdag 1 juni is het BoekStartdag in Bibliotheek Hoorn. Dat is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek. Deze dag is er een extra leuk voorleesprogramma, waarbij knuffels mogen komen logeren, voorleesactiviteiten met muziek & dans en je maakt kans op het vinden van de gouden wikkel wanneer je jouw kindje lid maakt van de Bibliotheek. Zorg dat je erbij bent!

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en babys, ondersteund door de gemeente en het consultatiebureau. Met BoekStart kun je altijd het juiste voorleesboek vinden en krijg jij tips bij het voorlezen. Op donderdag 30 mei om 20.00 uur wordt er een speciaal webinar voor ouders georganiseerd over voorlezen aan de allerkleinsten op een leuke en speelse manier. Schrijf je gratis in!

Logeerpret

Het wordt een dolle boel in de Bibliotheek, want van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni mogen alle knuffels een nachtje komen logeren in de Centrale Bibliotheek! Wat zullen zij een avonturen beleven…. Wij hopen dat zaterdag alle boeken nog rechtop staan. De knuffels zijn welkom op vrijdag 31 mei vanaf 16.00 uur. Op zaterdag om 10.00 uur willen zij dan graag weer naar huis en krijgt jouw kindje een mooie foto mee.

Speciale BoekStartdag

Op zaterdag 1 juni vieren we vervolgens BoekStartdag. Deze hele dag staat het boek ‘Prinses Arabella maakt kleuren’ centraal. Om 10.15 uur komt Demelza Hiddinga muziek maken met peuters in de Bibliotheek Kersenboogerd. Carlijn Visser laat ouders en peuters in beweging komen door te dansen in de Bibliotheek Risdam, om 13.00 uur. Om 14.30 uur is het tijd in alle vestigingen voor het voorleeskwartiertje. Mooie verhalen komen tot leven met een speciaal vertelkastje. Daarna gaan we nog knutselen. Luisteren, kijken én doen dus.

Winactie en kinderen gratis lidmaatschap

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. Wanneer jij jouw baby lid maakt, ontvang je naast het gratis lidmaatschap een BoekStart koffertje met leuke voorleesboekjes cadeau. En van 27 mei tot en met 7 juni zijn de koffertjes extra speciaal, want er zitten gouden wikkels in verstopt. Ben jij de vinder van de gouden wikkel? Dan krijg je nóg een extra voorleesboek cadeau! Dan kun jij voorlopig de mooiste verhalen met jouw kindje beleven.

Iedereen met een baby of dreumes is van harte welkom in Bibliotheek Hoorn om naar deze feestelijke dag te komen. Voor meer informatie over het programma verwijzen we je graag naar www.bibliotheekhoorn.nl/boekstartdag2024