HOORN - Beleef het bijenhouden van nabij. Op zondag 9 september houdt Stichting Stadslandbouw Hoorn Open Huis bij kinderboerderij de Woid voor het jaarlijkse zomerfeest. Vanaf 11:00 uur opent de bijenstal haar deuren.

Kom een kijkje nemen in de prachtige bijenstal! Hoe maken bijen honing en hoe komt deze honing nu in een potje? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor ons als mens? Kom daarom gezellig naar kinderboederij de Woid en kom honing slingeren en leer alles over de bijen.

Naast honing slingeren kunt u ook een kijkje nemen in een bijenkast om te zien hoe een bijenvolk leeft en werkt. U krijgt uitleg over werksters, darren en natuurlijk de koningin. Ook leer je wat mensen dankzij deze bijen allemaal kunnen maken.

Daarnaast krijgen alle bezoekers een handig boekje met tips om de bijen te helpen en je tuin bij-vriendelijker te maken.

En mocht je zin hebben om mee te doen, wordt dan vrienden van de Hoornse bijenbrigade. Het aantal bijen maar ook andere insecten zijn de afgelopen jaren drastisch in aantal achteruit gegaan. Deze dieren zijn een cruciaal onderdeel van ons ecosysteem. Om deze dieren te helpen heeft Stichting Stadslandbouw Hoorn het initiatief genomen de biodiversiteit van de stad te gaan vergroten, door middel van het aanleggen van een bijenlint in verschillende wijken in Hoorn. Help je mee en maak Hoorn “The place to bee”!

Tijdens deze Open Dag is in de bijenstal natuurlijk ook onze honing te koop.