HOORN - Het wijkprogramma 'Kansen voor de Kersenboogerd' van de gemeente Hoorn organiseert op zaterdag 24 september een Buurtfestival in Kersenboogerd. Het doel is om een gezellige dag voor jong en oud te organiseren waar volop ruimte is voor eigen initiatief.

"Het wordt tijd voor iets leuks!". Dit is een veelgehoord geluid van bewoners uit de grootste wijk van Hoorn. Door de coronamaatregelen heeft het even moeten duren, maar het wijkprogramma 'Kansen voor de Kersenboogerd' is hiermee aan de slag gegaan. We organiseren een leuke dag vol met ruimte voor eigen initiatieven tijdens de landelijke Burendag, op zaterdag 24 september 2022. Het Buurtfestival is van 12.00 uur tot 17.00 uur op het Aagje Dekenplein en bij het grasveld aan de Groef/Stijl/Messing. Op het Aagje Dekenplein kunnen bewoners gezellige activiteiten doen en met elkaar een hapje eten en drinken. Talenten uit de wijk kunnen akoestisch optreden op het open podium bij het grasveld.

De invulling van de dag staat nog voor een groot deel open. Via het platform Voor een mooie stad wordt inwoners en ondernemers gevraagd om leuke ideeën voor jong en oud of om te komen helpen in de organisatie. Aanmelden als organisator van een activiteit, artiest of vrijwilliger kan tot maandag 29 augustus 2022 via vooreenmooiestad.nl/kersenboogerd