HOORN - Ongemerkt loop je er zomaar aan voorbij, die kleine getuigen van het dagelijks leven van onze vroegere stadsgenoten. Achter iedere gevelsteen gaat een verhaal schuil, bijvoorbeeld over de naam of het beroep van de bewoner van het pand.

Het kan geen toeval zijn dat koperslager Klaas Ketel een reliëf van een ketel in zijn gevel liet plaatsen. Aan de haven toonden trotse kooplieden hun zakelijke betrekkingen door op een gevelsteen schepen, handelsgoederen of wapens van andere steden af te beelden. De bewoner van ‘In de Kolfstok’ aan het Grote Oost zal ongetwijfeld een groot liefhebber zijn geweest van volkssport nummer één tijdens de Gouden Eeuw. Wilde je begin 17e eeuw snel vervoerd worden dan koos je voor taxibedrijf ‘In de Frahchtwage’ aan het West.

Voor ambachtslieden en middenstanders was een gevelsteen een mooie manier om het bedrijf te promoten. Kijk samen met de gidsen van Oud Hoorn eens omhoog en laat u verbazen over de verhalen achter de vele gevelstenen die de stad rijk is.

De Gevelstenenwandeling start vrijdagavond 15 juli om 19.30 uur vanaf de Roode Steen. Deelname is gratis.