HOORN - Een jaar zonder lappendag, en dat terwijl de meeste winkels nog vol liggen met hun zomervoorraad. Daar moet toch een oplossing voor zijn? Zo zijn de Hoornse ondernemers Annet, Marie France, Claudia en Sophie begonnen met een plan om de binnenstad van Hoorn uit de brand te helpen.

Elk jaar leven de winkeliers in Hoorn toe naar hét moment om de laatste restanten weg te kunnen werken; lappendag. De laatste maandag van de kermis, waarop de winkels vroeg in de ochtend hun deuren openen, de scherpste koopjes op hun kramen uitstallen en het winkelend publiek massaal de Hoornse binnenstad bezoekt.

Uiteraard snapt iedereen dat die drukte in verband met het Corona virus dit jaar niet mogelijk is. Maar hoe komen de winkels van hun voorraden af? Hoe zorgen we ervoor dat er volgend jaar nog winkels zijn, waarbij we lappendag koopjes kunnen scoren? Kortom: hoe realiseren we een verantwoorde lappensale? Al deze vragen worden beantwoord met het plan van deze 4 ondernemers:

10 DAAGSE LAPPENSALE
U leest het goed, niet 1 maar 10 dagen de kans, om de leukste koopjes te bemachtigen bij alle mooie winkels die Hoorn rijk is. Tijdens deze lappensale gooien alle aangesloten winkels hun deuren 10 dagen lang open om de drukte zoveel mogelijk te kunnen spreiden en een piek op de traditionele lappendag te voorkomen. En wees gerust, er zijn genoeg koopjes om zelfs op de laatste dag nog met volle tassen naar huis te gaan.

In samenwerking met Weekblad Zondag krijgen aangemelde winkeliers de kans om voor ‘lappendag-‘ tarieven te adverteren in een speciale Lappensale bijlage. Bent u ondernemer in binnenstad Hoorn en geïnteresseerd om hieraan deel te nemen? Neem dan contact op met de organisatie via onderstaande contactgegevens.

Voor de online ondersteuning van deze actie, zijn we de samenwerking aangegaan met Warenhuis Hoorn. Hét platform voor ondernemend Hoorn. Het is mogelijk om je nu al aan te melden bij Warenhuis Hoorn om straks maximaal te kunnen profiteren van deze samenwerking. Ben je nog niet aangemeld op Warenhuis Hoorn? Ga dan naar www.warenhuishoorn.nl en meld je gratis aan.

De OSH, De Nieuwe Winkelstraat en Gemeente Hoorn ondersteunen dit initiatief op verschillende vlakken. De 10 dagen Lappensale is een initiatief van e Hoornse ondernemers Annet Kwantes (Lijfstyle & Het Boudoir), Marie France Schutz (Schutz Fashion), Claudia Ross (Tas Plus) en Sophie Westendorp (Intema Jeugdmode). Voor vragen en aanmeldingen kunt u mailen naar sophie@intemajeugdmode.nl of bellen naar 0229-269222.