HOORN – Na het succes van vorig jaar organiseren Herberg Hoorn en Voor een mooie stad dit jaar weer Glouwe Bai de Buren. Van 18 t/m 31 december 2018 serveren gastvrije inwoners een maaltijd in hun huiskamer voor stadsgenoten die houden van gezelligheid.


Thuisrestaurants
Vorig jaar deden meer dan 25 thuisrestaurants mee, verspreid over heel Hoorn. Het resultaat was een week vol gezellige avonden waarbij stadsgenoten elkaar beter hebben leren kennen. Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, Glouwe Bai de Buren is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt.

Zo doe je mee
Als thuiskok bepaal je zelf op welke avond en voor hoeveel gasten je kookt. Deelname is gratis en dankzij hulp van sponsors wordt het openen van je thuisrestaurant nog makkelijker. Zo krijg je een kleine vergoeding voor de boodschappen, een reserveringssysteem en een bord voor op je gevel. Bovendien ben je welkom bij de thuiskokbijeenkomst waarbij je tips en tricks krijgt van niemand minder dan de Hoornse chef-kok Lucas Rive.

Herberg Hoorn
Glouwe Bai de Buren is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity Voor een mooie stad. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema Hoorn, Stad van Ontmoeting.