HOORN - Aankomende week komen vertegenwoordigers van de 12 politieke partijen die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in Hoorn op bezoek bij Inloophuis PISA. PISA is een centrum voor leven met en na kanker. De kandidaat-raadsleden laten zich door bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle en coördinator Susanne Dekkers informeren over het belang van inloophuizen in de totale kanker keten en krijgen een kijkje achter de schermen. Gespreksleider is Joris Mooijman van A Monkey Story die zich als vrijwilliger inzet voor het Inloophuis.


Op maandag 21 februari komen twee groepen fractieleden op bezoek. Het eerste bezoek is om 09.00 uur en bestaat uit vertegenwoordigers van de partijen GroenLinks, Fractie Tonnaer, VVD en Hoorn Lokaal. Om 11.00 uur komen de fracties van Sociaal Hoorn, D66, Liberaal Hoorn en de Christen Unie langs op de Draafsingel. Vrijdag 25 februari om 09.00 uur is het de beurt aan EenHoorn, DRP (De Realistische Partij), CDA en PvdA.

Inloophuizen richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het inloophuis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Voor de kankerpatiënt zelf, maar ook voor gezinsleden en omgeving. Ook voor kinderen en jongvolwassenen. Inloophuis PISA is een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft.

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: “Kanker is een ziekte die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt. De behoefte aan de steun die wij kunnen bieden is groot. Inloophuizen vormen een onmisbare schakel in de totale zorgketen en verdienen een structurele financiering. Die is er nu niet, terwijl het nut van inloophuizen evident is. We bieden onze bezoekers een warm en gastvrij huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft. Uit onderzoek in opdracht van IPSO, de branchevereniging van Inloophuizen in Nederland, blijkt dat een goede verwerking in deze fase een enorme besparing later met zich mee kan brengen. “

Over PISA

Jaarlijks maken vele bezoekers uit Westfriesland gebruik van de mogelijkheid om binnen te lopen bij of deel te nemen aan de activiteiten van Inloophuis PISA. Pisa is een centrum voor leven met en na kanker en biedt o.a. lotgenotencontact, ontspanningsmassage, yoga, creatieve activiteiten, gerichte cursussen en informatiebijeenkomsten. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte activiteiten zoals Kindertijd en Chill@pisa. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en giften. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn.