HOORN - Op zondag 21 oktober staat het jaarlijks terugkerende Grand Prix jeugdschaaktoernooi in Hoorn op het programma. Het toernooi dat deel uitmaakt van de GP-cyclus van de Noord-Hollandse Schaakbond zal dit jaar worden gesponsord door het bedrijf Finbotx. De organisatie namens schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn was erg verheugd met dit nieuws. Na jarenlange sponsoring door accountantskantoor Bischoff heeft het toernooi een aantal jaren namelijk geen sponsor meer gehad.


Het jeugdschaaktoernooi trekt elk jaar ongeveer 100 kinderen tussen 6 en 18 jaar uit Noord-Holland en omstreken. Het laagdrempelige karakter van het toernooi zorgt ervoor dat het voor zowel beginnende als meer gevorderde jeugdschakers aantrekkelijk is om mee te doen. In groepen van acht kinderen wordt er op niveau met elkaar gestreden om mooie prijzen.

Het toernooi vindt plaats in Cultureel Centrum De Plataan in Zwaag en wordt geopend omstreeks 11:00 uur. Allereerst zullen de algemene Grand Prix prijzen over vorig seizoen worden uitgereikt. Hierna zal Jacco Provoost, namens de sponsor Finbotx, de openingszet verrichten.

Aanmelding en meer informatie bij Robbert van Dijkhuizen (jeugd@caissa-eenhoorn.nl ; 06-41885535).

Zie ook de website www.caissa-eenhoorn.nl.